Görüş Bildir
Haberler
Facebook'tan Çok Çarpıcı Harita

Facebook'tan Çok Çarpıcı Harita

Onedio Medya
03.01.2014 - 10:37 Son Güncelleme: 03.01.2014 - 11:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'tan Çok Çarpıcı Harita

1 milyarı aşkın kayıtlı aboneye sahip olan Facebook dünyanın göç haritasını çıkardı. En çok göç alan şehirlerin başında İstanbul da vardı.

Facebook Science ekibinin bir süredir üzerinde çalıştığı harita ortaya çıktı. Kullanıcıların Facebook’taki şehirlere göre belirlenen göç haritası dünyadaki nüfusun nerelere göç etmeyi tercih ettiğini ortaya koydu. Bu göçlerde finansal sıkıntılar, savaşlar, doğal felaketler veya tamamen insiyatifle alınan kararlar etkili oluyor.

Facebook Science ekibinin paylaştığı haritada en çarpıcı nokta ise Türkiye’yle ilgili. İstanbul’un fazlaca göç aldığını gösteren haritaya göre İstanbul en çok Türkiye içinden göç alıyor. Yurtdışından ise Türkiye’ye en çok göç eden ülkeler arasında Bulgaristan, Bosna Hersek ve Makedonya yer alıyor.

Güney Asya’ya indiğimizde ise tablo biraz değişiyor. Bangkok, Bangladeş ve Mumbai gibi bölgelerin yoğun göç aldığı dikkat çekerken Batı Afrika’da ise göçler Nijerya üzerinde yoğunlaşıyor.

Küba’da yaşayanların büyük bölümü Miami’ye gitmeyi tercih ederken, Meksika’da ikamet edenler ise Chiago, Houston, Dallas ve Los Angeles eyaletlerine gitmeyi yeğliyor.

Acunn

Kaynak: http://www.acunn.com/haber/facebookta...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0