Görüş Bildir
Haberler
Facebook Afrika'da 100 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Facebook Afrika'da 100 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Batuhan
09.09.2014 - 10:22

Facebook Afrika'da 100 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Internet.org projesiyle milyarlarca insana internet erişimi sunmayı hedefleyen Facebook, Afrika'daki kullanıcı sayısını 100 milyona çıkardı. Bu sayı, kıtadaki internet kullanıcılarının yarısına denk geliyor.

Yoksul ülkelerde cep telefonu operatörleriyle ucuz telefon anlaşmaları yapan ve internet bağlantısı sunmak için projeler geliştiren Facebook, Afrika'da yayılmaya devam ediyor. Şirket, kıtadaki aktif kullanıcı sayısının 100 milyona eriştiğini açıkladı. Açıklamada, kullanıcıların yüzde 80'inin mobil üzerinden sosyal ağa bağlandığı belirtildi.

Facebook, 2014'ün ikinci çeyrek rakamlarında toplam 1.32 milyar kullanıcıya eriştiğini açıklamıştı. Aylık aktif kullanıcı sayısı 1.07 milyar olan Facebook, günlük mobil kullanıcılarının ise 654 milyon olduğunu duyurmuştu. Facebook, Afrika sayesinde internet erişimi olan kullanıcılara erişimini de artırdı. Şirketin Kuzey Amerika'da intenet kullanıcıları arasındaki kullanım oranı yüzde 71.

Facebook, Internet.org aracılığıyla yoksul Afrika ülkelerinde bilgisayarı bulunmayan kullanıcılara temel mobil hizmetler sunmayı hedefliyor. 5 milyar insana internet erişimi sunmayı amaçlayan proje kapsamında yerel ve küresel cep telefonu operatörleriyle hareket eden Facebook, Zambiya gibi ülkelerde ucuz akıllı telefon satışını öne çıkarıyor. Android tabanlı telefonlar, Wikipedia, Google arama motoru, Facebook, Facebook Messenger gibi temek hizmetler ve tarayıcı içeriği sunuyor.

TechCruch'ın verdiği bilgiye göre, Afrikalı telekomünikasyon şirketlerinden Airtel, Internet.org'un yayılması için projeye finans yardımı sağlıyor. Facebook'un bir diğer amacının, birçok işlemini akıllı telefonlar üzerinden yapmak zorunda olan Afrikalı kullanıcılar için mobil işlemlerin maliyetini düşürmek.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Internet.org'un yayılmasıyla sahibi olduğu WhatsApp mesajlaşma platformunun 3 milyar kullanıcıya erişmesini umduğunu söylemişti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/fac...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0