Görüş Bildir
Haberler
F.lux’ı Geliştiricileri Apple’a Ürünlerinin App Store’da Engelinin Kaldırılması İçin Çağrıda Bulundu

F.lux’ı Geliştiricileri Apple’a Ürünlerinin App Store’da Engelinin Kaldırılması İçin Çağrıda Bulundu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple, bu hafta ilk defa iOS 9.3’ün beta sürümünü görücüye çıkardığında, kullanıcılar Night Shift adında yeni bir özellikle karşılaştılar. Bu uygulama geceleri telefondan yayılan mavi ışık düzeyini düşürüyor.

Uygulama telefonunuzun saatini ve coğrafi konumunuzu analiz ederek çalışıyor. Amacı ise daha iyi uyumanızı sağlamak. Yatmadan önce akıllı cihazlardan yayılan ışık uykuya dalmayı zorlaştırdığı düşünülüyor.  

Buna karşın Night Shift ne yeni bir uygulama ne de Apple tarafından geliştirilmiş bir uygulama. Aynı işlevi yerine getiren F.lux iOS’ta 2015 yılından itibaren kullanıcılara sunuldu ve dizüstü/masaüstü kullanıcıları arasında başarı yakaladı.

Ancak firma neredeyse piyasaya sürülüşünün hemen ardından uygulamayı engelledi. F.lux’a göre Apple’ın gerekçesi uygulamanın uygulama geliştiricisi anlaşmasının ihlali olduğu yönünde.

Apple’ın engellemekteki gerekçesi ne olursa olsun, yaklaşık olarak 200.000 ziyaretçi son yirmi dört saatte uygulamanın sitesine girdi. Burada çok net olan bir şey varsa o da iOS kullanıcılarının bu özelliği oldukça fazla istemeleri.

Kaynak: http://thenextweb.com/apps/2016/01/15...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

Gözün arka kısmına düşen mavi ışığın melatonin hormonunu azalttığı ispatlanmış bir olay. Sadece uyku değil bütün biyoritmi etkiliyor. Floresan ve led lambala... Devamını Gör