Görüş Bildir
Haberler
Ezidi Vekili Taşıyan Yardım Helikopteri Düştü

Ezidi Vekili Taşıyan Yardım Helikopteri Düştü

adem kara
13.08.2014 - 10:27

Bir hafta önce Iraklı Ezidiler için ağlayarak yardım çağrısı yapan Ezidi Milletvekili Fian Dehil'in de içinde bulunduğu yardım helikopteri, Sincar Dağı'nda düştü. Pilotun hayatını kaybettiği kazada 20 kişi yaralandı. Milletvekili Dehil de yaralılar arasında.

Irak ordu sözcüsü Kasım Ata, Sincar Dağı’nda mahsur kalan Ezidilere yardım götüren M-17 tipi helikopterin düştüğünü duyurdu.

Ezidi milletvekili Fian Dehil, sığınmacılar ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik mürettebatın içinde yer aldığı helikopter, Sincar Dağı'nda mahsur kalan Ezidilere yardım malzemelerini ulaştırmak için Salı günü hareket etti.

Ancak helikopter, malzemeleri havadan bırakmak için alçalmaya başladığı sırada teknik bir arıza sonucu düştü. Pilotun hayatını kaybettiği kazada, mürettebat ve yolcular yaralandı.

Sincar bölgesi Peşmerge Komutanı Serbest Babiri, helikopterin teknik arıza nedeniyle düştüğünü, herhangi bir IŞİD saldırısının söz konusu olmadığını kaydetti.

Yaralıları kurtarma çalışması başlatıldı.

Milletvekili Dehil, geçen hafta Irak Parlamentosu'nda düzenlediği basın toplantısında, Ezidi katliamına dikkat çeken konuşmasında gözyaşlarını tutamamıştı.

500 Ezidi genç ve erkeğin boğazlanarak öldürüldüğünü söyleyen Dehil, “kadınlarımız esir alınarak pazarlarda satılıyor. Akrabalarım boğazlanıyor. Akrabalarım tüm Iraklılar gibi boğazlanıyor. Şiiler, Sünniler, Hıristiyanlar, Türkmenler ve Şebaklar boğazlandı” ifadelerini kullanmıştı.

Demokrat Haber

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/dunya/ez...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0