Görüş Bildir
Haberler
Evladına Zarar Vermeyi Aklınızın Ucundan Bile Geçirmemeniz Gereken 11 Tehlikeli Baba

Evladına Zarar Vermeyi Aklınızın Ucundan Bile Geçirmemeniz Gereken 11 Tehlikeli Baba

Erkam Evlice
04.01.2017 - 01:14

Elbette her baba süper. Ama aradığımız şey, evladını korumak için helikopterden diğerine atlayıp havada şarjör değiştiren babalar olunca, genellikle filmlere bakmamız icap ediyor. 

Filmler için spoiler içerebilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Darth Vader

2017 yılında dahi hiç Star Wars izlememiş olmayı başaranlar bu maddeyi geçebilir. Nefesinden dahi korkulan ve bir parmak hareketiyle gezegenler arası ümük sıkabilen Darth Vader, mükemmel bir babadır esasında. Altıncı filmin sonunda oğlunu kurtarırken görürüz bunu. Etrafa trafo gibi elektrik atan İmparatoru suda teş sektirir gibi fırlatmıştır boşluğa doğru. Yani galaksinin en kötü adamı da olsan, baba olmak ayrıdır, baba olmak özeldir.

2. Big Chris

Lock, Stock & Two Smoking Barrells’daki Koca Chris, tüm gaddarlığına rağmen enfes bir babadır. Oğlu Küçük Chris’e yönelik en ufak tehditkar bir mesaj sonunuzu hazırlayabilir. Şarjör değiştiren babanın tanımı resmen. Aman diyelim.

3. Ransom’daki Mel Gibson

3. Ransom’daki Mel Gibson

Kaçırılan oğlunu geri alabilmek için harekete geçip fidye ödemekte özel bir şey bulunmayabilir. Fakat Mel Gibson’ın çılgın babalığını filmin son sahnesindeki acayip hamlesinde buluruz. Hakikaten böyle adamların çocuklarını kaçırmayın. Aile Şerefi’ndeki Oktay’ı filan kaçırın mesela. Parası fazlasıyla ödenir, herkes mutlu şekilde yoluna devam eder.

4. Mufasa

Muhtemelen görülebilecek en baba baba Mufasa’dır. Kibar, nazik, sevecendir ama demek değil ki zayıf. Evladına zarar vermek isterseniz gözünüzün yaşına bakmadan sizi harcayacaktır.

5. Walter White

Walter’ın muazzam bir şarjör değiştiren baba olduğunu inkar edemeyiz. İlk bölümde mağazada oğluyla dalga geçen dallamaların içinden geçmesi bir yana, esas babalık yaptığı Jesse için yaptıklarından bahsediyoruz aslında. Jesse gerçekten de Walter’ın öz evladı gibidir. Eğer Jesse’ye zarar verecek olursanız Walter üzerinizden arabayla geçer, kafanıza sıkar. Yetmezse sizi havaya uçurur, bagaja makineli tüfek bağlayıp herkesi delik deşik eder filan. Yani.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. James Potter

Lafına sözüne güvendiğimiz Snape’in deyimiyle Harry Potter’ın babası James Potter hırbonun tekidir ancak babalığına edecek lafımız olamaz. Kazanamayacağını bile bile evladını korumak için Karanlık Lord'un önüne atılmıştır. Bu da onu şarjör değiştiren bir baba yapar.

7. T-800

Şarjör değiştiren baba tanımı onun için yetersiz kalabilir. Koruyucu meleği olduğu John Connor’ın da itiraf ettiği gibi, aslında bir babadır o. John Connor’ın üzerine titreyen, devreleri yettiğince onu kötülüklerden koruyan bir baba. Alayına giden bir baba. 

Hasta la vista, bebek!

8. Vito Corleone

Yani, bu kadar çok baba lafını zikredip esas ‘baba’dan bahsetmeden olmaz. Gariban bir İtalyan çocuğuyken yolu Amerikalara düşen, orada da inceliği ve zekasıyla koca bir imparatorluk kuran Vito, evlatları için şarjör değiştirmek bir yana, yataklara at kafası dahi yerleştirir.

9. Han Solo

Hey gidi Solo, seni de baba olarak gördük ya, gözümüz açık gitmeyiz. Babalığı genel olarak nasıl geçti henüz bilemesek de, 7. filmdeki mücadelesinin büyük bir kısmı oğlu Kylo Ren’i aydınlık tarafa çekme mücadelesidir. Şarjör mü? Elbette.

10. John Q.

10. John Q.

Kalp rahatsızlığı olan ve nakle ihtiyaç duyan oğlu için koca hastaneyi rehin alan John Q.’nun bu konudaki hakkını teslim etmek gerekir. Normalde böyle şeyler için meydanlarda eylem yapılır, en olmadı “atarım kendimi binadan aşağıya” denir. John Q.’nun yaptığı bu noktada ayrılıyor ve onu özel kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sucu Rıza

11. Sucu Rıza

Listenin son sırasında ama kalplerimizin ilk sırasında efsanevi Sucu Rıza karakteri var. Ailesinin, bilhassa kızının huzuru için hareket eden ve gerekirse tüfek kuşanmaktan beis görmeyen Rıza’nın mükemmel bir baba olduğunu herkes zaten biliyor. Oktay denen zibidiyi çifteyle vurup yıllarca hapis yatmış, çıkacağı gün de ek hazırlık istememiş, herhangi bir günden farksızcasına eve dönmek istemiştir. Daha ne denir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
27
14
7
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaucho

Yatağa at kafası yerleştiren vito değil michael carleone'dir. Ama tabi babaların babasıdır orası ayrı.

Aleyna kıran

Lincoln burrows nerde ya

Çokbilmiş Grant

walter bishop görmeyi beklemiştim