Görüş Bildir
Haberler
Evde Neden Güve Kelebeği Olur? Güve Kelebeği Nasıl Engellenir?

Evde Neden Güve Kelebeği Olur? Güve Kelebeği Nasıl Engellenir?

Müge Kakşi
02.02.2022 - 11:50

Herkes için yaşam alanının temizliği ve sorunsuz olması oldukça önemlidir. Evlerimizin problemlerinin bazıları da bizden başka evlerimizde yaşayan canlılar olarak biliniyor. Bu canlılardan en çok karşılaşılanı ise güve kelebekleridir. Güve kelebekleri, kelebek adıyla veya şeklinde olsada zararlı canlılardır. Bununla birlikte mutfaklarımızda ve giysilerimizde bulunması çok can sıkıcı olabiliyor. Evinde ilk kez güve kelebeğiyle karşılaşan kişiler güve kelebeklerine dair detayları merak ediyor. Peki, güve kelebeği neden olur? Güve kelebeği nasıl engellenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güve kelebekleri genellikle kelebeğe benzer görüntüleriyle bizleri ilk görüşte aldatabilirler. Daha çok parlak gri yada kahverengi olabilirler ve çok fazla çeşidi olduğu için türlerine göre renkler farklılık gösterebilmektedir. Şayet evimizde güve kelebeği başladıysa bundan kurtulmak en azından bir süre için biraz zor diyebiliriz. Evlerinizin duvarlarından tutunda birçok dolap, kapı aklınıza neresi gelirse kozalarını bırakma ihtimalleri çok yüksek. Güvelerin giysilerden tutun evdeki bakliyat tarzı yiyecek ürünlere dadanan çeşitli türleri de bulunmaktadır. En yaygın olanı bakliyat ve giysilere dadanan cinsleridir. Özellikle giysilerde bulunan güve kelebekleri çok sıkıcı olabiliyor. Giysi güveleri ten renginde olurlar ve daha çok yün, keçe, saç ve kürk tarzı eşyalarda ürerler. Güve kelebeğine dair detaylar merak ediliyor. Güve kelebeğinin neden olduğuna ve güve kelebeğinden kurtulmanın yollarına dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Evde Neden Güve Kelebeği Olur? Güve Kelebeği Nasıl Engellenir?

Evde Neden Güve Kelebeği Olur? Güve Kelebeği Nasıl Engellenir?

Daha çok hava almayan karanlık ve rutubetli alanlar güve kelebeklerinin en sevdiği ortamlardır. Güvelerde aynı sinek yada böcekler gibi dışarıdan da evlerimize girebilirler. Böyle ihtimallerinde olabileceğini asla unutmayın ve bunlarla ilgili önlemler almanız gerekmektedir. Bunun için balkon ve camlarınıza sineklik takabilir ve dış kapı altlarına kalın eşikler yerleştirebilirsiniz.

Mutfaklarımızda açıkta bıraktığımız kuru bakliyatlarda güve kelebeğine neden olabilmektedir. Tarihi geçmiş kıyıda köşede kalmış kuruyemiş tarzı ürünler de güve kelebeklerinin oluşumuna bir sebeptir. Evdeki bu güvelerden nasıl korunabiliriz şimdi birazda bunlardan bahsedelim. Yeni aldığımız kıyafetleri mutlaka yıkayın, ütüleyin ve sık sık kullandığınız eşyaları havalandırın. Temiz hava güvelerin çokta hoşuna gitmez. Uzun süre kullanmayacağınız halılarınızı mutlaka naftalin gibi keskin koku yayan ürünler dökerek kaldırın. Ara sıra kenardaki sakladığınız eşyalarınızı güneşli günlerde havalandırmanız faydalı olacaktır.

Evdeki koltuk, kanepe, gardırop, çekmece gibi eşyalarınızı düzenli aralıklarla süpürün toz ve örümceklerden arındırın. Dolap içi ve çekmecelerinizi düzenli havalandırarak çamaşır suyu ve sirkeli sularla dezenfekte edin. Gardırop ve çekmece içlerine naftalin topları ya da lavanta keseleri koyabilirsiniz. Bakliyat tarzı ürünleri alırken ambalajlarına dikkat ederek son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Evinize getirdiğiniz bakliyatları ağzı kapalı cam kavanozlarda saklayın. Hatta içlerine defne yaprağı yada birkaç diş sarımsak da koyabilirsiniz. Bu kokular güve kelebeklerinin hiç hoşuna gitmez. Güve kelebeklerinin gelmemesi için çay ya da kahve kavanozlarının içine kesme şeker atabilirsiniz. Uzun süre kalan bu tarz ürünler nemlenebilir ve şeker nemi emerek güve kelebeği oluşumunu engelleyebilir.

Evlerimizde birden bire karşımıza çıkan kelebeklerin artık masum olmadığını kontrol altına alınmazlarsa tüm eşyalarımızı sarabilecek kadar zararlı olduklarını anlattık. Erken müdahale hayat kurtarır ilkesiyle sizlerde bu konuda özen gösterirseniz güve kelebekleri hiç başlamaz veya henüz azken yok edilebilir. Yoksa profesyonel ilaçlama şirketleriyle çözebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın