Görüş Bildir
Haberler
Evdeki Karıncalardan Kurtulmak İçin Ne Yapılmalı? Evdeki Karıncalar Nasıl Engellenir?

Evdeki Karıncalardan Kurtulmak İçin Ne Yapılmalı? Evdeki Karıncalar Nasıl Engellenir?

Müge Kakşi
11.01.2022 - 11:08

Formicidae familyasını oluşturan karıncalar, zar kanatlılar takımında yer alan ve sosyal yaşam gösteren böceklere denilmektedir. Mezozoik Zaman'ın ortalarında yaklaşık 130 milyon yıl önce yaban arısına benzeyen hayvanlardan türeyen karancılar çiçekli bitkilerin ortaya çıkmasının ardından çeşitlenmişlerdir. Günümüzde karıncaların yaklaşık olarak 14.000 civarında türü olduğu düşünülmektedir. Dirsekli antenlere ve ince bellere sahip olan karıncalar siyahımsı renkeleriyle ve şekilleriyle direkt olarak tanınabilirler. Bununla birlikte karıncalar özellikle insanların yaşam alanlarında da sıkça karşılaşılan böcekler arasında yer almaktadır. Birçok kişi evde karıncalarla nasıl başa çıkacağını merak ediyor. Peki, evdeki karıncılardan kurtulmak için ne yapılmalı? Karıncalar nasıl engellenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ufacık bi böcek türü olan karıncalar genellikle korkulan hayvanlar arasında yer almıyor. Örümcek, hamam böceği ve kırkayak gibi korkutucu görüntüleri olmasa da bir süre sonra çoğaldıklarında rahatsız edici olabiliyorlar. Özellikle evlerde sıkça karşılaşılan karıncalar daha çok yemek kırıntıları bulabilcekleri yerlerde dolaşmaktadırlar. Bu yüzden sıkça mutfakları tercih eden karıncaları uzaklaştırmak için bazı yöntemler bulunuyor. Pek çok insan evdeki karıcalardan kurtulmanın yollarını merak ediyor. Evdeki karıncalardan kurtulmanın yollarına ve karıncaları uzaklaştırmanın detaylarına dair çok bilgiye haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Evdeki Karıncalardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Evdeki Karıncalardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Evinizdeki karıncaların varlığından ve çoğalmasından şikayetçiyseniz yapabileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır. Karıncaları evinizden uzaklaştırmak için şunları deneyebilirsiniz;

Sirke: Sirke ve suyu karıştırmanız ardından karıncaların geçtiği yollara sıkabilir veya bir bezle silebilirsiniz. Sirkenin keskin kokusu karıncaların bir daha oraya uğramamasını sağlar.

Acı Biber: Daha çok arnavut biberi olarak da tercih edilen acı biberi bir tencerenin içerisine atın ve ardından bolca su koyarak kaynatmaya başlayın. Kaynamanın ardından su biraz ılıdıktan sonra yine sirke yöntemindeki gibi ya fısfısla sıkarak yada bezle silerek karıncaların oraya gelmesini önleyebilirsiniz.

Tarçın: Tarçın da yine karıncaların sevmediği keskin kokular arasında bulunuyor. Direkt olarak karıncaların evinize girdiği noktalara çubuk tarçını veya tarçın kokusu ve tarçın tozunu dökerek karıncaların bir daha o bölgeden girmemesini sağlarsınız. Dilerseniz toz tarçını veya tarçın aromasını bir suda kaynatarak yine spreyleme veya silme yöntemiyle de kullanabilirsiniz.

Nane Yağı: Birçok derde deva olan nane yağını direkt olarak karıncaların eve giriş noktalarına damlatabileceğiniz gibi bir su ile karıştırarak spreyleme veya silme yöntemini de tercih edebilirsiniz. Bu karıncaların belirledikleri yolları kaybetmelerine ve bir daha oraya uğramamalarını sağlar.

Bebek Pudrası: Karıncaların çıkış noktalarına bebek pudrası dökerek onların eve girmesini önleyebilirsiniz.

Tebeşir: Bir karınca tebeşiri edinerek karıncaların giriş yaptıkları alanları tebeşirle çizin. Bu şekilde karıncaların bir daha oradan girmediğini göreceksiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın