Görüş Bildir
Haberler
Evinizi Karınca Baskınından Korumanız İçin Deneyebileceğiniz 12 Doğal Yöntem

Evinizi Karınca Baskınından Korumanız İçin Deneyebileceğiniz 12 Doğal Yöntem

Sabah uyanır uyanmaz şöyle güzel bir kahvaltı hazırlamak için mutfağa girmek ne güzeldir... Ama mutfağınıza girer girmez yerlerde hatta belki mutfağın her köşesinde dolaşan karıncaları görmek, güne stresli başlamanıza neden olabilir. Güne karıncasız başlamanız için deneyebileceğiniz doğal yöntemleri sizler için derledik. Öncelikle karıncaları öldürmeden uzaklaştırmak için kullanılan yöntemleri denemenizi öneririz. Umarız işe yarar....

Kaynak: 1, 2

Ah şu evlerimizi istila eden karıncalar!

Bazen en güçlü olduğu söylenen kimyasal ilaçlar bile onlardan kurtulmanızda etkili olmaz.

Evinizdeki karıncaları, elinizin altında bulunabilecek daha doğal yöntemlerle uzaklaştırabilirsiniz.

1. Karbonat, şekerle birlikte karıştırılarak karıncaların yuva çıkışlarına koyulabilir.

1. Karbonat, şekerle birlikte karıştırılarak karıncaların yuva çıkışlarına koyulabilir.

Bu karışımdaki şeker kokusu karıncayı çekerek yenmeyi sağlıyor. Karbonat ise karıncanın doğal kimyasını bozarak sayıca azalmasını sağlıyor.

2. Temizlikte de kullanılan boraks, bir kaç ürünle karıştırıldığında etkili bir karınca düşmanı olabiliyor.

2. Temizlikte de kullanılan boraks, bir kaç ürünle karıştırıldığında etkili bir karınca düşmanı olabiliyor.

3 su bardağı şekerle bir su bardağı boraksı karıştırıyoruz. Boş bir krem peynir kabının yarısına kadar bu toz karışımı dolduruyoruz. Üzerine şurup kıvamına gelinceye kadar su ekleyip karıştırıyoruz. Bir çay kaşığı fıstık ezmesi de ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak üst kısmından delikler açıyoruz. Bu kapları mutfak penceresine, kapıların yakınına, çöp kutularına, mevcut karınca kolonilerinin yanına, hatta çiçek bahçesine yerleştirebilirsiniz.

3. Karıncalar tebeşir çizgisini geçemiyor!

Toz halindeki madde, böceklerin feromon izlerini (bir karınca kolonisinin diğer üyeleri ile iletişim kurmak için kullandığı koku işaretlerini) bozmaktadır. Bu nedenle, tebeşir ile çizgi çekmek veya karıncaların giriş noktaları ile arzulanan besin kaynağı arasına (örneğin, kiler, dolaplar, mutfak çöp kutuları vb.) bir parça tebeşir tozu dökmek, onların varış yerine ulaşmasını önleyecektir.

4. En kolay yöntemlerden biri, her evde bulunan su ve sabunu karıştırmak...

Bir sprey şişesini ılık suyla doldurun, sıvıya az miktarda deterjan ekleyin, sallayın ve gerekli yerlere püskürtün. Sabun karıncaların cesetlerini kaplayacak ve bunları boğacak, aynı zamanda koku izlerini de silecek, böylece kolonin geri kalanı, daha önce yönlendirdiği en lezzetli atıştırmayı bulamayacak.

5. En yararlı doğal ev ürünlerinden olan sirke de karınca istilasını önlemek için doğal bir çare.

Tebeşir gibi, sirke de karıncaların feromon patikalarını yok ederek çalışır. Sirke ve su karışımını bir grup karıncanın çevresine bir daire şeklinde püskürterek uygulayabilirsiniz. Sirke sayesinde koku izleri dağılacak ve karıncalar da yönlerini kaybedecekler. İzlerini kaybetmek istemeyen karıncalar sirke kokusundan uzak duracaktır. Kapı ve pencerelerin etrafına veya karıncaların evinize girebileceği başka yerlere püskürterek onları dışarıda tutabilirsiniz.

6. Limon suyuyla karıncalar evinize adım bile atmayacak!

Bir limonun suyu veya birkaç damla limon esansiyel yağını su ile dolu küçük bir sprey şişesinde karıştırın ve karıncaları gördüğünüz bölgelere bol miktarda uygulayın. Limon, karıncaların koku izini bozacak ve dağılmalarına neden olacak. Bu, kısa vadeli bir çözüm için çok işe yarasa da limon kokusu bittikten sonra karıncalar, evinizi ziyarete tekrar gelmek isteyecektir. Bu nedenle karıncaların tamamen vazgeçmesi için bu işlemi sürekli tekrar etmeniz gerekebilir.

7. Hem karıncalardan kurtulmak hem de evinize güzel kokular yaymak istiyorsanız nane yağı kullanabilirsiniz.

Küçük bir pamuğa nane yağından bir kaç damla dökün.

Duvar, pencere, kapı kenarlarına sürerek karıncaları evinizden uzak tutabilirsiniz.

8. Kahve telvesini karıncaların çıkış noktalarına koyarak onları evinizden tutun.

8. Kahve telvesini karıncaların çıkış noktalarına koyarak onları evinizden tutun.

Bu yöntemle karıncalara zarar vermeden onların istemediğiniz alanlara girmemesini sağlayacaksınız.

9. İnsan sağlığına bolca faydası bulunan sarımsak karıncaların korkulu rüyası olabiliyor!

İki diş sarımsağı ve bir karanfili karıştırarak karıncaların çıkış noktalarına koymanız onların sarımsak kokusundan rahatsız olup kaçmasına neden olacaktır. Etkisinin sürmesi için sarımsaklar kuruduğunda tazesiyle değiştirmeniz gerekir.

10. Çocuklarınız varsa doğal yöntemlerden biri olan mısır unu ve pekmezi deneyebilirsiniz.

10. Çocuklarınız varsa doğal yöntemlerden biri olan mısır unu ve pekmezi deneyebilirsiniz.

Mısır unu ve pekmezi veya pudra şekerini karıştırarak karınca yuvalarına yerleştirmeniz, bir daha o yuvadan çıkan karıncaları görmemenizi sağlayabilir.

11. Bazılarımız gibi karıncalar da tarçın kokusundan nefret ediyor!

Toz halindeki tarçını veya tarçın esansını kapılarınızın, pencerelerinizin ve kapılarınızın etrafına püskürterek onları uzak tutabilirsiniz.

12. Pul biberin acısı karıncalar için caydırıcı bir ürün.

12. Pul biberin acısı karıncalar için caydırıcı bir ürün.

Karıncalar pul biberin tadına baktıktan sonra bir daha evinize uğramak istemeyebilir. Karıncaların çıkış noktalarına döktükten sonra etkisini hissedebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
274
83
58
46
46
44
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevgi Barış

Sırf 4. maddeye cevap yazabilmek için üye oldum. Bu nasıl bir vicdansızlık?? Karıncaların cesetlerini kaplamak, onları boğmak! İyi misiniz? Biz karıncaların ... Devamını Gör

Sultan Üçpınar

öldürmeden, sadece onları uzaklaştırıcak yöntemlerden bahsetmeniz çok daha insancıl bi davranış olur. umarım bu içeriği en kısa zamanda düzeltirsiniz.

ŞEFİKA

Aynı soruyu ben de sormuştum ama herhangi bir düzeltme yapılmadı zahmet edilip

haylaz adam

annem titizlik hastası bir kadın olmasına rağmen mutfağı basan karıncalara dokunmuyor. onlarda mutfaktan başka yerde dolanmıyor :)