Görüş Bildir
Haberler
Evde Böcek Olmaması İçin Ne Yapılmalı? Evden Böcek Uzaklaştırma Yöntemleri...

Evde Böcek Olmaması İçin Ne Yapılmalı? Evden Böcek Uzaklaştırma Yöntemleri...

Müge Kakşi
10.01.2022 - 11:23

Yaşam alanlarımız hepimiz için oldukça önemlidir. Evlerimizin temizliği ve düzeni hiç bir şekilde bozulmasın isteriz. Fakat bazı durumlarda evimizin düzeni bozulabiliyor ve bu durum can sıkıcı olabiliyor. Buna en büyük örnek tarih boyunca insanların olduğu alanlarda yaşamış olan böcekleri verebiliriz. Karıncalar, hamam böcekleri, çıyan, güve, kırkayak, örümcek ve haşereler her ne kadar korkutucu gelsede bazı nedenler dolayı evlerde de çıkabiliyor. Heleki eviniz bahçeye yakın veya yeşillik bir alan içerisindeyse karşılaşma ihtimaliniz daha yüksek olabiliyor. Kadın, erkek veya büyük, küçük farketmeksizin herkesin tiksindiği veya hoşlanmadığı böceklerin eve gelmemesi için alınabilecek bazı önlemler bulunuyor. Birçok kişi eve böcek gelmemesi için yapılması gerekenleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, eve böcek gelmemesi için ne yapılmalı? Böcekleri evden uzak tutmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı böceklerin yaşam alanları insanların yaşam alanlarıyla uymaktadır. Heleki bunun için birkaç uygun ortam bulunuyorsa böcekler için eviniz vazgeçilmez bir yaşam alanı oluyor. Birçoğumuz hayatımızda böcek sorunuyla karşılaşmışızdır. Özellikle evlerde en çok karşılaşılan böcekler arasında karınca, güve ve örümcekler sayılabilir. Fakat bunun yanında kırkayak ve hamamböceği gibi daha korkutucu ve tiksindirici böceklerde evlerde bulunabiliyor. Böcekler küçük ve genellikle zararsız olsalar da evlerimizde üreyebildikleri için ve çeşitli hastalıklar taşıyabildikleri için evlerimizde bulunmaları hoş olmuyor. Böcekleri evlerden uzak tutmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalara dikkat ederseniz evinizde böceğe rastlamak çokta mümkün olmaz. Evde böcek olmaması için yapılması gerekenler merak ediliyor. Evde böcek olmaması için yapılması gerekenlere ve evden böcek uzaklaştırma yöntemlerine dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Evde Böcek Olmaması İçin Ne Yapılmalı?

Evde Böcek Olmaması İçin Ne Yapılmalı?

Evden böcekleri uzak tutmak için dikkat etmeniz gereken bazı basit yöntemler bulunuyor. Böceklerin evinizde bulunmaması için şunlara dikkat edebilirsiniz;

  • Öncelikle yemek yediğiniz masanın veya yerin altını her yemek sonrasında muhakkak süpürün ve kırıntı kalmamasına dikkat edin. Yemek kırıntıları böceklerin gelmesi için en cazip tekliftir.

  • Evdeki yiyeceklerin ağzını açık bırakmamaya özen gösterin, kapları olanların kaplarını kapatın olamayanların ise ağzını jelatinle örtün.

  • Böceklerin en sevdiği alanlar mutfak ve banyolardır. Bu yüzden genellikle mutfak ve banyonuzun temizliğine evin diğer bölgelerine göre artı hassasiyet gösterin. Bulaşık bırakmamaya ve tuvaletin temizliğini günlük olarak yapmaya özen gösterin.

  • Kapı altları, duvar çatlakları, kapı ve cam pervazlarını dolgu malzemesi ile doldurarak böceklerin girebileceği ortamları muhakkak kapatın.

  • Pazar ve marketlerden aldığınız meyve, sebzeleri yerleştirmeden önce muhakkak yıkamalı veya temizlemelisiniz. Çünkü meyve ve sebzelerde böceklerin yumurtaları bulunabilir buda mutfağınızda fark etmeden bir böcek üremesine neden olabilir. 

  • Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.

  • Bununla birlikte evinizde çöp biriktirmemeye özen göstermeli mümkünse her gün çöp kovalarını boşlatmalısınız. Ayrıca çöp kovasındaki koku içinde havalandırmalı ve yıkamalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın