Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Süleyman Şah Mesajı: 'TSK Yanıbaşınızda Olacaktır'

Erdoğan'dan Süleyman Şah Mesajı: 'TSK Yanıbaşınızda Olacaktır'

adem kara
03.10.2014 - 17:34

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan IŞİD tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi personeli için bayram mesajı yayınladı. Erdoğan, askerlere 'Yalnız değilsiniz, gerektiğinde TSK bir an bile gecikmeden yanıbaşınızda olacaktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun kahraman personeli' diyerek başladığı mesajında 'Cesaretle vatan toprağımızı koruyacağınızı biliyor, milletçe bu emniyet içinde istikbale bakıyoruz' dedi.

Erdoğan, 'TSK gecikmeden yanınızda olacaktır' diyerek bölgede IŞİD tehdidi altında bulunan türbedeki askerlere güvence verdi:

'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatanının her karış toprağını savunmak için bir an bile tereddüt etmeden tüm imkanlarını seferber etmekten asla kaçınmayacaktır. Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda yalnız olmadığınızı, milletin bizzat kendisinin ve hayır dualarının her an sizlerle birlikte olduğunu bir kez daha teyit etmek isterim. Yine bilmenizi isterim ki, gerektiğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tereddüt etmeden ve bir an bile gecikmeden yanıbaşınızda olacaktır.'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Parşembe günü Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda görev yapan askerlere yönelik bir mesaj yayınlamış, 'Yalnız değilsiniz, tek bir haberle Türk Silahlı Kuvvetleri anında yanınızda olacaktır' mesajı göndermişti.

'Kimsenin toprağında gözümüz yok'

Erdoğan Süleyman Şah Türbesi personeli dışında ayrı bir mesajla daha Kurban Bayramı'nı kutladı. Erdoğan ilk bayram mesajında Türkiye'nin, bölgede yaşanan krizlerden uzak bir konumda istikrar ve güven içinde geleceği inşa ettiğini söyledi. Erdoğan Türkiye'nin bu süreçte bölgede yaşanan büyük acıları da yüreğinde hissettiğini vurguladı.

Erdoğan 'komşu ülkelerle huzur ve güvenlik içinde yaşamanın' Türk dış politikasının temel esaslarından olduğunu söyledi, Türkiye'nin bölgedeki krize seyirci kalmayacağını vurguladı:

“Tarih boyunca, ne ecdadımız, ne de biz, başka ülkelere ve halklara asla çıkar nazarıyla bakanlardan olmadık. Biz bölgemizde barış istiyoruz, huzur istiyoruz, güvenlik ve refah istiyoruz. Bölgemizdeki hiçbir ülkenin, içişlerinde de, topraklarında da gözümüz yok. Ancak bölge krizlerle çalkalanırken, kan ve gözyaşı sel olup akarken, masum çocuklar, kadınlar, masum insanlar toplu halde öldürülürken; milyonlarca insan, evinden, barkından, toprağından tehcir edilirken, bizim tüm bunlara seyirci kalabilmemiz elbette mümkün değildir...

Güçlü bir devlet olmanın gereği, sınırlarının içi kadar, dışında da güvenlik ve barış için mücadele verebilmektir. Tarihimiz boyunca olduğu gibi, bugün de, büyük ve güçlü bir devlet olmanın gereğini yerine getiriyor; hem içerde, hem dışarda umutları daha da çoğaltmanın mücadelesini veriyoruz.”

'Çözüm süreci sabotaja rağmen ilerliyor'

Erdoğan çözüm süreciyle ilgili mesaj da verdi:

'Milletimizin kardeşliğini ve birliğini daha da pekiştirecek olan çözüm süreci, karanlık ellerin sabotaj girişimlerine rağmen sabırla ilerlemektedir. Türkiye on yıllara, hatta asırlara sari yüklerinden, prangalarından, sorunlarından tek tek kurtulup, aydınlık bir geleceği kendi elleriyle inşa etmektedir...

Artık enerjimizi gereksiz tartışmalarla, yasaklarla, kısıtlamalarla, korkularla heba etmeyecek; bütün enerjimizi 2023, ardından 2053 ve sonrasında 2071 için seferber edeceğiz. Tarihte defalarca yaptık, yine yapacağız.”

'Türkiye çok geniş coğrafyanın umududur'

Erdoğan son 12 yıl içinde pek çok hayalin gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Türkiye'nin 'çok geniş bir coğrafyanın yegâne umudu' olduğunu vurguladı:

'Bu vizyonla hareket ederek, öncü Türkiye’yi, yani Yeni Türkiye’yi birlikte büyüteceğiz. Mübarek Kurban Bayramı'nın, işte bu anlayışın, işte bu atmosferin pekişmesine, güçlenmesine, safların sıklaşmasına, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tsk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0