Görüş Bildir
Haberler
Erbakan Vefatının 4. Yılında Anıldı

Erbakan Vefatının 4. Yılında Anıldı

Rıdvan Kaya
03.03.2015 - 11:54 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 12:11

Erbakan Vefatının 4. Yılında Anıldı

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 4. yılında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de anıldı.

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 4. yılında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de anıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Tarafından Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda düzenlenen anma etkinliğine konuşmacı olarak Saadet Partisi GİK Üyesi Süleyman Çalışkan, AGD Dörtyol ilçe Başkanı Bilal Ayan, SP Payas Belediye Başkan adayı olan Recep Baysal, Gazi İlkokul Müdürü İsmail Akkoyun, Kuzuculu fevzi Çakmak İlkokulu Müdürü Abdullah Akkoyunlu başta olmak üzere çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Anma etkinliği Mücahit İspir tarafından okunan Kurân-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Dörtyol Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bilal Ayan,Merhum Necmettin Erbakan'ı anma ve Anlama' adlı anma gecesine iştirak eden tüm misafirlere teşekkür etti.

Daha sonra merhum Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.

ERBAKAN ve İSLAM BİRLİĞİ

Milli Görüş'ün lideri, eski Başbakanlardan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 4. yılı münasebetiyle düzenlenen geceye konuşmacı olarak katılan Saadet partisi GİK üyesi Süleyman Çalışkan, 'Erbakan ve İslam Birliği' temalı olarak bu yıl gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde bulunan Dörtyol'da olmaktan ötürü mutlu olduklarını belirterek, 1926 doğan Erbakan'ın 1964 yılında başlayan bağımsız milletvekilliği sürecinden vefatına kadar geçen bölümler hakkında bilgiler verdi.

Çalışkan, 1970'de Milli Nizam Partisi'nin kurularak Milli Görüş'ün Türk siyasi tarihinde başladığını, 1972'de Milli Selamet Partisi adını alarak 14 Ekim 1972'de %11.8'lik bir oy oranı ile halkın teveccüh gösterdiğini belirtti.

HAK BİLDİĞİ YOLDA HAKLININ YANINDA OLDU

SP GİK Üyesi Süleyman Çalışkan, merhum Erbakan'ın hak bildiği yolda haklının yanında olmak için mücadele ettiğini ve üzerinde hassasiyetle durduğu 3 konunun olduğunun altını çizerek ' Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, Snayi ve Ortak Pazar konularına ehemmiyet gösterdiğini ifade etti.

Kaynak: http://www.markasehirgazetesi.com/hab...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0