Görüş Bildir
Haberler
Engelli Vatandaşın Çilesi Bitmiyor

Engelli Vatandaşın Çilesi Bitmiyor

MAHMUT TANAL
15.09.2014 - 10:17 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 12:42

Malulen emekli olan vatandaşın derdi bitmek bilmiyor. SGK ‘nın değişen koşullar olduğunu ileri sürerek yeni çıkan yönetmelikleri vatandaşın kazanılmış haklarına yansıtması, önceden talep edilmeyen tedavi ve protez masraflarının sonradan vatandaştan geri istenmesi vatandaşı oldukça mağdur etmektedir. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, malulen emekli olanların tedavi gider ve masraflarının karşılanmasında yaşadığı sorunlara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e verdiği yazılı soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tanal, Bakan Faruk Çelik’e;

1- Emekli ve Malullük Aylığı Bağlanmış Olanlarla, Bunların Kanunen Bakmakla Yükümlü Bulundukları Aile Fertleri,  Dul ve Yetim Aylığı Alanların Muayene ile Tedavileri Hakkında Yönetmelik ‘in 28. Maddesinde; ‘’Kullanılması ilgili uzman tabibin de bulunduğu sağlık kurulu raporuyla gerekli görülen vücut organ protez bedelleri, hak sahiplerinden ilgili kanunlarda yazılı usul, esas ve oranlara göre katılım payı alınmak suretiyle Sandıkça karşılanır.’’ Şeklinde belirtilmiş olmasına rağmen SGK tarafından yapılmış ödemelerin iadesinin talep edilmesi hukuka aykırılık teşkil etmez mi?

2-  Malulen emeklilerin protez masraflarının SGK tarafından karşılanmasını müteakiben yeni bir genelge çıkartılması neticesinde SGK tarafından yapılan ödemenin geri iadesinin talep edilmesi Hukuk Güvenliği ve Kazanılmış Hak İlkelerine aykırılık teşkil etmez mi?

3- Malulen emekli olanların yapmış olduğu tedavi gider ve masraflarının karşılanması şartlarının iyileştirilmesi yönünde yapmış olduğunuz bir çalışma var mıdır? Yok, ise ne zaman yapılacaktır? Sorularını yöneltti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0