Görüş Bildir
Haberler
En İyi 5 Instagram Reklam Kampanyası

En İyi 5 Instagram Reklam Kampanyası

Kaan Bahsi
17.07.2014 - 10:29 Son Güncelleme: 17.07.2014 - 12:45

En İyi 5 Instagram Reklam Kampanyası

Aylık 200 milyon aktif kullanıcıya sahip Instagram, reklam kampanyası denince ilk akla gelen isimlerden biri olarak birçok kampanyaya ev sahipliği yapıyor. Bu kampanyalar arasından en iyi 5 tanesini sizin için listeledik.

5. Lexus

Lexus zaten var olan #LexusLens kampanyasına daha fazla dikkat çekmek için Instagram reklamlarını kullandı. Bu kampanya ile insanlar farklı Lexus arabaları ile yaptıkları seyahatlerinde fotoğraf çektiler ve bu fotoğrafları paylaştılar.

Bu markaların daha fazla beğeni ve takipçi kazanmak için ve Instagram hashtag kampanyalarında rekabet edebilmeleri için harika bir strateji. Lexus, ayrıca bu kampanya Instagram’da yer etiketleme özelliğini kullanan ilk marka oldu.

4. Levi’s

Levi’s Instagram reklamlarını diğer markalara göre daha zekice bir yaklaşımla oluşturdu. Marka ferahlatıcı ve basit imajlar seçti. İmajlar platformdaki diğer fotoğraflardan farklı bir tarza sahip. Bunun başarılı bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz.

Levi’s ayrıca #LifeinLevis hashtag’ini de daha fazla yorum ve etkileşim elde etmek amacıyla bu kampanyaya dahil etti.

3. Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s eğlenceli, yaratıcı ve iştah kabartan fotoğraflarla dolu bir Instagram yayını sunuyor. İlk reklamlarını seçerken de Instagram’a kusursuz bir ortak oldular.

Sezgileri doğruydu ve reklam sayesinde 50,000’den fazla yeni takipç i kazandılar. Ayrıca diğer reklamlara göre çok daha pozitif yorumlar aldılar.

2. Michael Kors

Michael Kors, Instagram’da reklam veren ilk marka seçilerek dikkat çekti. Fotoğraf son derece kaliteli ve platforma da uygun gözüküyor ama bu reklamın kazanmasının asıl sebebi etkili anlaşma metrikleri oldu.

Tanıtımı yapılan gönderi 217,700 beğeni aldı. Yorumlara bakıldığında reklam başarısız gözüküyordu ama metrikler gösterdi ki reklam gerçekten başarıya ulaştı.

1. Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s, Will Ferrell’in Ron Burgundy karakterinin ilham verdiği bu eğlenceli ve tam zamanında yapılmış fotoğraf Instagram reklam kampayalarından en iyisi.

Fotoğraf basit ve net; dondurma kutusu tam ortada kullanıcılar ekrana iki kez tıkladığında Instagram kalbinin ortaya çıktığı yerde bulunuyor.

Kaynak: http://teknolord.com/contents/3486/en...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın