Einstein’dan Bile Daha Fazla Atıf Yapılan, Türkiye’ye Nobel Getirmesi Beklenen İktisatçı: Daron Acemoğlu
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Einstein’dan Bile Daha Fazla Atıf Yapılan, Türkiye’ye Nobel Getirmesi Beklenen İktisatçı: Daron Acemoğlu
Her ne kadar eğitim sistemimizi ve akademik yeterlilik seviyemizi sık sık özeleştiriye tabi tutsak da hem gururlandıran hem de gelecek nesillere örnek olacak örnekler de yok değil. Onlardan biri alanında en yetkin çalışmaların birçoğuna da imza atmış Daron Acemoğlu ve onun hakkında bilmediğiniz kimi kıymetli detaylar olabilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Prof. Dr. Kamer Daron Acemoğlu en saygın eğitim ve araştırma kurumlarından biri olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde İktisat alanında çalışıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Birkaç yıl LSE bünyesinde ders veren Acemoğlu 1993 yılı itibariyle MIT'ye geçiş yaptı, orada çalışmaları halen sürüyor.
Ülkemizde de devlet katında ödüllerle hatırlanan Acemoğlu tam da Türkiye'nin damarlarında gezen bazı konularda çalışıyor.
Acemoğlu'nun 2012'de yayınladığı kitabı tüm ekonomistlerin başucu kaynağı haline geldi.
Nasıl Jared Diamond medeniyetin mevcudiyeti ve yokluğunu antropolojik ve sosyolojik dinamikleriyle ele alıyorsa Acemoğlu da ekonomiye eklemlenmiş sebepler üzerine gidiyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Kişisel hakların korunduğu ve yenilikçiliğin desteklendiği, adaletin kıymetli olduğu toplumlar gelişimin önündeki engelleri kaldırır."
Kitabın Türkçe'ye çevirisiyle ilgili, özellikle ismiyle ilgili eleştiriler de var.
Başarılı akademisyen Acemoğlu Türkiye hakkında neler düşünüyor?
Büyümenin üretimden tüketime kayması Acemoğlu'na göre hem büyümenin geleceği hem de verimlilik açısından problemli.
Gelişen teknolojilerin hem üretimi hem de adaptasyonunun çağımızın en önemli büyüme kalemi olduğunu da unutmamak gerek.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ermeni asıllı akademisyen Daron Acemoğlu dünyanın en fazla atıf alan bilim insanları endeksinde de ilk 1000'de yer alıyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
üstteki facebook yorumlarına baktım. başarılarından, kitaplarından çok ermeni asıllı olmasına takılmışlar. anladınız mı adam niye amerika’da?
Ekonomi bakanlığı için adı geçiyor, gelir gelmez tartışmaları yapılıyor. ülkeye karşı Aidiyet duygusu olduğunu düşünmüyorum fakat bir başarı hikayesi yazmak ... Devamını Gör
kendisini tebrik ediyorum fakat sayın editör yazılı kaynaklar için yayımlamak kelimesi kullanılır yayın ve yayım farklı şeylerdir.
Komik olan geçen günlerde Editor arıyolardı yuksek lisansından yazılı sözlü ingilizcesine kadar her seyi arıyolardı adaylarda boyle yazım hataları anlatılanı... Devamını Gör