Kendi robotlarını tasarlama ve programlama süreçleri, öğrencileri hayal güçlerini ve problem çözme yeteneklerinin sınırlarını zorlamalarına teşvik eder. Bu sayede öğrenciler daha yaratıcı düşünmeye başlar ve bu becerileri hayatın farklı yönlerine uygulayabilirler.
Robotlar, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanında popüler hale gelirken aynı zamanda dil öğrenimi gibi beşerî disiplinlerin öğretilmesi konusunda da sıklıkla tercih ediliyor.
STEM alanlarındaki becerilerin eğitimdeki önemi giderek artarken robotik ise bu becerileri geliştirmede en güçlü araçlardan biri.
Öğrenciler, elektronik devreler, kodlama, mekanik tasarım ve matematik gibi temel STEM konularında pratik deneyim kazanabilir. Bu, gelecekteki iş dünyasında rekabetçi olmaları için kritik bir avantaj sağlar.
Ayrıca robotik teknolojisinin eğitim alanında kullanılması, öğrencilere hata yapma ve öğrenmeye devam etme fırsatı da sunar. Robotik projeler sırasında yapılan hatalar, öğrencileri deneme yanılma yoluyla öğrenmeye teşvik eder. Hatalardan ders çıkarmak, öğrencilerin sorunları çözmek için farklı yaklaşımları deneme fırsatı bulmalarına yardımcı olur.
Eğitsel robotik, öğrencilere küçük yaşlardan itibaren etkileşimli olarak “Robotik ve Programlama” eğitimi vermeyi amaçlıyor.
Karel Capek’in 1921’de “sıkı çalışma” anlamına gelen “robota” kelimesinden türeyen robot kelimesini icat etmesinden neredeyse yüz yıl sonra, robotik bilimi çocukların gelişim ve öğrenme sürecinin bir parçası haline geldi.
Eminim öğrencilerimizi, geleceğin iş gücü dünyasına hazırlamanın öneminin hepimiz farkındayız. Ancak bunu ne kadar bilinçli bir şekilde yönetebildiğimiz ise büyük bir soru işareti. Çünkü eğitim sistemimiz hala büyük resmi görebilmiş ve anlayabilmiş değil.
Özellikle yakın geçmişte teknoloji fazlasıyla gelişti ve geleneksel yöntemler yetersiz hale geldi. Okullar, yalnızca mesleki nitelik kazandırmak üzerine devam ettikleri sürece öğrenciler beklenmeyen sorunları çözme yeteneklerini geliştirmekte geri kalacaklar.
Oysa okullar çocukların birçok alanda iyi olması için gereken koşulları sağlarken aynı zamanda onlara o alana dair de fikir geliştirmelerini öğretmeli.
Yorum Yazın