Görüş Bildir
Haberler
Düzce'de İstiklal Marşı Gerginliği

Düzce'de İstiklal Marşı Gerginliği

Caner
01.05.2014 - 19:47
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

DÜZCE’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada HDP üyesi bir grubun oturmaya devam etmesi nedeniyle kısa süreli arbede yaşandı.

Ajanslar

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle sivil toplum örgütleri, sendika üyeleri ve işçiler ellerinde pankartlarla Düzce Belediyesi önünde toplandı. Yaklaşık dört yüz kişi İstanbul Caddesi üzerinden Anıtpark’a doğru yürüyüşe geçti. ’İşçiyiz haklıyız kazanacağız’ sloganları atan grubu vatandaşlarda meraklı bakışlarla izledi. Kutlamanın yapılacağı Anıtpark’a gelenler polis kontrolünden geçtikten sonra alana alındılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sırasında alanda bulunan HDP’li grubun oturmaya devam etmesi gerginliğe neden oldu. Alanda bulunan işçiler HDP’lilere tepki gösterirken iki grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis ekiplerinin olaya müdahale etmesinin ardından alanı dolduranlar ’Dışarı’ sloganları attı. HDP’li grup ıslıklar ve yuhalanmalar eşliğinde polis nezaretinde alandan çıkarılarak uzaklaştırıldı. Anıtpark’ta toplanan kalabalık daha sonra halaylar çekerek 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladılar.

Kadıköy'de PKK bayrağı açan genci dövüp polise teslim ettiler

Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan 1 Mayıs kutlamalarına katılan bir grup, PKK’yı sembolize eden sarı, kırmızı ve yeşil renkli bayrak açan gence saldırdı. Otobüs durağının tepesinde bulunan genç, bayrak ve flama sopalarından yara aldı.

Yüzüne ve başına gelen darbelerin ardından, duraktan inmek durumunda kalan eylemci, grup tarafından daha sonra tekme tokat caddeye götürüldü. Ardından polise verildi.

Balıkesir'de de PKK gerginliği

Balıkesir’deki 1 Mayıs kutlamaları da gergin geçti. İstiklal Marşı sonrasında kendi marşlarını söyleyen BDP’li gruba diğer sendika üyeleri tepki göstererek, 'PKK dışarı' sloganları attı.

Balıkesir’de çeşitli sendika ve siyasi parti temsilcileri, Çarşamba Pazarı mevkiinde toplandı. Yaklaşık 2 bin kişi miting alanına yürüyerek gitti. Aramalar sonrasında miting alanında halaylar çekildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ellerinde BDP ve HDP bayrakları taşıyan grup zafer işaretleri yaparak bir araya geldi.

Yuvarlak oluşturan göstericiler, zafer işaretleri eşliğinde Kürtçe marş okudu. Başta Harb-İş Sendikası olmak üzere çeşitli sendikalar okunan marşa tepki gösterdi. Tertip komitesi üyeleri ile tepki gösteren sendikalar arasında itişmelere varan gergin anlar yaşandı. 'PKK dışarı' sloganlarının atıldığı meydanda BDP’li ve Harb-İş’li sendikaların meydanın ayrı köşelerine yönlendirilmesi ile gerginlik geçiştirildi.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/duzce-de-h...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0