Görüş Bildir
Haberler
Duygun Yarsuvat: "Rakip Olsun Diye Fenerbahçe'yi Kurduk"

Duygun Yarsuvat: "Rakip Olsun Diye Fenerbahçe'yi Kurduk"

Enver K.
19.03.2016 - 12:30

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe derbisi öncesi açıklamalar yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Duygun Yarsuvat, olağan mali genel kurulunda açıklamalarda bulundu.

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisine ilişkin görüşlerini paylaşan Yarsuvat şöyle konuştu:

'Derbinin bir özelliği yok. Biz 1905’te kurulduk. Bize rakip olsun diye Fenerbahçe’yi iki yıl sonra kurduk. O rekabet 1907’den beri devam ediyor.'

 '7 ay içinde  Türkiye'deki tüm kupaları aldık'

'Başarıyı yakalamak için tüm varlığımızla çalıştık' ifadesini kullanan eski başkan Duygun Yarsuvat, şunları söyledi:

'Elimizde sihirli bir değnek yoktu. Sadece Galatasaray sevgimiz vardı. Bir enerji yaratarak bu başarıyı sağlamaya çalıştık. Çor zor günler geçirdik ama bu sevgiyi aşılayabildik. Sporcularımız yaptıkları işten zevk almaya başladılar. Bunu bir oyun olduğunu anladılar. Görevlerini gülerek, eğlenerek yerine getirdiler. Toplam 7 ay içinde, Türkiye'de hiçbir kulübe nasip olmamıştır, Türkiye'deki tüm kupaları aldık. Üç ayrı kupanın sahibi olduk. Sadece 3 kupayı kazanmadık, Türkiye'de ilk defa 20. şampiyonluğu ilan edip, dördüncü yıldızı ilk defa taktık. Bu başarılar bize mali imkanlar olarak döndü. Toplam 170 milyon lira gelir elde ettik. Bu gelir ilk 6 ay içinde gelmedi ama haziran ayından itibaren Galatasaray'ın kasasına girdi. Bu nedenledir ki Galatasaray Kulübünün temel meselesi başarılı olmaktır.'

'Şimdi kim kimin alnını karışlayacak?'

Duygun Yarsuvat, kulüp genel sekreteri Fatih İşbecer'in bir röportajında kullandığı, 'Mustafa Denizli'yi istemeyecek yöneticinin alnını karışlarım' sözünü hatırlatarak, sert eleştiriler yöneltti.

Son dönemde yine bir kavgayı medyadan takip ettiğini anlatan Yarsuvat, 'Sonrasında divan kurulu toplantısında bir konuşma yapıp, Galatasaraylıların birbirlerine karşı daha saygılı olması gerektiğini söyledim. Sonra bir genç yönetici, herhalde çocuk, şöyle bir beyanda bulunmuş. 'Mustafa Denizli'yi istemeyecek yöneticinin alnını karışlarım' demiş. Hiçbir Galatasaraylı, hiçbir Galatasaraylının alnını karışlayamaz. Bugün için akla şöyle bir soru geliyor. Şimdi kim kimin alnını karışlayacak? Bunun cevabını vermek çok güç.' değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, konuşmasının sonunda, beraber çalıştığı dönemin yöneticilerinin isimlerini tek tek sayarak alkışlatan Yarsuvat, şampiyonluk kutlaması sırasında elinde taşıdığı ve dördüncü yıldızı temsil eden bir yıldız figürünü de genel kurul divanına teslim ederek, 'İşte bu dördüncü yıldız. Alkışlarınızla bunu divan başkanına veriyorum. Galatasaray'ın arşivine girsin. Ama dikkat edilsin, sözleşmeler gibi kaybolmasın.' diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın