Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Haber Okuyabilen İlk Robotu

Dünyanın Haber Okuyabilen İlk Robotu

Batuhan
25.06.2014 - 14:48

Dünyanın Haber Okuyabilen İlk Robotu

Fütüristik bir gelecekte robotların insanların yerini alacağı söyleniyor. Japon bilim adamları ise dur durak bilmeden insansı robotlar geliştirmeye devam ediyor.

İlerleyen zamanlarda robotların insanların yerine geçerek onları işsiz bırakacağı söyleniyor. Bu bir kesim için doğru olabilir. Hatta yurt dışında deprem haberleri hazırlamak için dahi robotlar kullanılıyor. Japon bilim adamları ise bunu farklı bir seviyeye taşıdı ve iki kadın droid yaptı.

Terminator’den farkı olmayan bu olmayan bu robotlar, insanlara ayırt edilemeyecek kadar benziyor. Kodomoroid ve Otonaroid adlı robotların gelecekte insanların yaşamlarını daha kolay bir hale getirmesi hedefleniyor. Droidler, silikondan bir deriye ve kontrol edilebilir suni kaslara sahip.

Haber okuyabilen robotlar, izleyici ile de etkileşime girebiliyor. Sorulan sorulara yanıt verebiliyorlar ve verilen komutları başarı bir şekilde yerine getirebiliyorlar. Ancak droidler, konuşurken dudaklarını hareket ettiremiyor.

Kodomoroid ve Otonaroid adlı robotlar, ilerleyen günlerde Tokyo’daki Miraikan ya da Gelişen Bilim ve Yenilik Ulusal Müzesi’nde (National Museum of Emerging Science and Innovation) sergilenecek.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/dunya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0