Görüş Bildir
Haberler
Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüsü İçin Acil Durum İlan Etti

etiket Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüsü İçin Acil Durum İlan Etti

Dünya Sağlık Örgütü Çin'de ortaya çıkan ve şimdiye kadar 170 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüsü için acil durum ilan etti. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Adhonom,  kararın Çin'den değil sağlık sistemi zayıf olan ülkelerden kaynaklı olarak alındığını kaydetti. 

DSÖ Acil Durum Komitesi, koronavirüsün tüm dünyada paniğe yol açan hızla yayılması üzerine İsviçre'nin Cenevre kentinde toplandı.

Örgütün merkezinde TSİ 15.30'da başlayan toplantıda, 'Koronavirüs salgınının küresel bir sağlık tehdidi' olup olmadığı konusu, 23 Ocak'taki toplantının ardından yeniden ele alındı.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom, Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu (PHEIC)' ilan ettiklerini bildirdi.

"Temel sebep Çin değil, diğer ülkelerde olanlar"

"Temel sebep Çin değil, diğer ülkelerde olanlar"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom

Küresel acil durum ilan edilmesinin nedeninin Çin'in salgına karşı verdiği mücadeleden kaynaklanmadığının altını çizen Ghebreyesus, kararın ardındaki ana sebebin salgına ilişkin başka ülkelerdeki zayıf sağlık durumu olduğunu söyledi. 

Karar için, 'Temel sebep Çin'de olup bitenler değil, diğer ülkelerde olanlar' ifadesini kullanan Ghebreyesus, karara rağmen Çin ile ticari aktiviteleri ve ülkeye yapılan seyahatleri kısıtlamaya yönelik önlemler için hiçbir gerekçe olmadığını savundu. 

Ghebreyesus, acil durum ilanının Çin'e yönelik bir güvensizlik oyu olmadığına vurgu yaparak, ülkenin virüsle mücadelesinin beklentilerinin de üzerinde olduğunu dile getirdi.

DSÖ Acil Durum Komitesi 23 Ocak'ta toplanmış, toplantının ardından koronavirüs ile ilgili 'uluslararası kamu sağlığı acil durumu' ilan etmek için erken olduğu bildirilmişti.

Can kaybı 170'e yükseldi

Can kaybı 170'e yükseldi

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, son olarak koronavirüs salgını nedeniyle can kaybının 170 olduğunu açıklamış, virüsten etkilenenlerin sayısını 7 bin 711 olarak vermişti. Virüsten dolayı müşahede altına alınanların sayısının da 81 bin 947'ye çıktığı belirtilmişti.

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha 'gizemli' hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Çin'e uçuş seferleri iptal oluyor

Çin'de ortaya çıkıp diğer ülkelere de hızla yayılan koronavirüse karşı çeşitli önlemler alınıyor. Bu kapsamda, British Airways, Lufthansa, Air France, SAS ve İberia gibi önemli havayolu şirketleri Çin seferlerini iptal etti. Önce düşen talebe bağlı olarak sefer sayılarını azaltma kararı alan Türk Hava Yolları da daha sonra Çin seferlerini iptal eden havayolu şirketleri arasına katıldı. 

Ayrıca çok sayıda küresel şirket Çin'deki şubelerini geçici sürelerle kapatma kararı aldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
281
100
28
20
18
16
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Abartmayın, bakın bize. Mecliste iplemiyoruz bile.

Cengiz D.

5 gün önce 4100 civarında olan salgın 3 gün önce 5339 du; bugün ise 8700'e çıkmış... Hala kapıları, köprüleri tutuyoruz diyorlar... Kimyasal silah denemesi y... Devamını Gör

Beyza

Temel sebep virüslü virüslü gitmedikleri tek yer Ay kalan Çinliler bence.