Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası'ndan Süper Lig'e Geliyor

Dünya Kupası'ndan Süper Lig'e Geliyor

Fatih
25.06.2014 - 21:42

Dünya Kupası'ndan Süper Lig'e Geliyor

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Dünya Kupası'ndaki bazı uygulamaların Süper Lig'e de geleceğini belirtirken futbolculara tavsiyelerde bulundu.

Zekeriaya Alp, FIFA kokartlı hakemimiz ve yardımcılarının iyi bir başlangıç yaptığını ve morallerinin yüksek olduğunu dile getirdi. Zekeriya Alp, Türkiye'den Dünya Kupası’na 40 yıl sonra hakem gitmesinin önemine değinirken amaçlarının bu sayıyı çoğaltmak olduğunu vurguladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Alp, Dünya Kupası'ndaki köpükle çizgi çekmenin Süper Lig'de uygulanacağı mesajını verdi. Zekeriya Alp, hakemlerin ücretlerinin düşük olduğunu vurgularken artış sağlamak için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşeceğinin de altını çizdi.

'Kaybolan köpük boya' Süper Lig'de de uygulanacak

Kupa tarihinde ilk kez kullanılan uygulama ise serbest vuruşta baraj mesafesini ayarlamak için kaybolan köpük boya. Türkiye'de geçen yaz düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda İlk kez kullanılan sprey boya, serbest vuruştan önce kurulan barajın mesafesini belirlemek için geliştirildi.

Arjantin firması Fair Play 9.15 Limit'in ürettiği sprey, saha çizgilerine benzer bir iz oluşturacak ve hakemlere, baraj mesafesinin korunması açısından yarar sağlıyor. Kirlilik yaratmayan köpükten meydana gelen sprey, çim, sentetik ve toprak sahalarda kullanılabiliyor. Köpük boya, sahaya uygulandıktan 45 saniye ila 2 dakika içerisinde kendi kendine yok oluyor.

TRTSpor

Kaynak: http://www.trtspor.com.tr/haber/futbo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın