Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası Moskova'da

Dünya Kupası Moskova'da

Fatih
22.03.2014 - 20:31

Dünya Kupası Moskova'da

FIFA Dünya Kupası, Brezilya'da 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek organizasyon öncesinde Moskova'ya getirildi

FIFA Dünya Kupası Turu kapsamında özel tasarlanan uçakla Vnukova-3 Havalimanı'na getirilen kupa, Moskova'da iki gün kalacak. Yoğun güvenlik önlemleri altında özel kutusunda uçaktan indirilen kupa, havalimanında sergileneceği salona alındı. Kupa, daha sonra basın mensuplarına gösterildi.

Dünya kupası, yarın Gorkiy Parkı'ndaki özel alanda sergilenecek. Sporseverler kupayla fotoğraf çektirebilecek.

FIFA Dünya Kupası Turu, bugüne kadar düzenlenen en büyük kupa turu olmasıyla dikkati çekiyor. Tur kapsamında kupa, tüm dünyada 51'i yeni toplam 90 ülkeyi ziyaret ederek, yaklaşık 150 bin kilometre yol katedecek.

Tur boyunca bir milyondan fazla insan kupayı yakından görme şansı elde edecek. 12 Eylül 2013'te Brezilya'dan başlayan FIFA Dünya Kupası Turu, 221 gün sonunda 21 Nisan 2014'te organizasyonun ev sahibi Brezilya'da sona erecek.

-FIFA Dünya Kupası Tasarımı

Başlangıçta FIFA Dünya Kupası, kurucusunun adıyla Jules Rimet Kupası olarak anılıyordu ve onu üç kez kazanan ülkeye verileceği duyuruldu. 1970 yılında Brezilya'nın üçüncü şampiyonluğunu yaşamasıyla kupa bu ülkenin müzesine gitti. Ancak 18 ayar saf altından yapılan kupa 1983'te çalındı ve halen bulunamadı.

İlk kupa Brezilya’ya gittikten sonra yeni bir FIFA Dünya Kupası tasarlama ve 1974 yılından itibaren bu kupayı kullanma fikri sonucunda, İtalyan sanatçı Silvio Gazzaniga’nın tasarımında karar kılındı. Gazzaniga’nın tasarladığı, bugün halen kullanılmakta olan FIFA Dünya Kupası, tabandan spiraller çizerek yükselen hatlar en üstte dünyayı taşıyacak şekilde uzanıyor. Zafer anını yaşayan iki sporcu, dinamik bir biçimde heykelin gövdesiyle birlikte yükseliyor.

1970’lerden itibaren Beckenbauer, Kempes, Maradona, Zidane, Ronaldo gibi dünya futbol tarihine geçmiş isimlerin kaldırma başarısı gösterdiği efsane FIFA Dünya Kupası, Coca-Cola tarafından 3. kez düzenlenen FIFA Dünya Kupası Turu kapsamında Moskova'daki futbolseverlerle buluştu.

-FIFA Dünya Kupası'nın özellikleri

FIFA Dünya Kupası şampiyonları ancak bir sonraki turnuvaya kadar kupayı elinde tutabilir. Daha sonra ise şampiyon takıma, som altından yapılmış olan orijinal kupa yerine, kupanın altın kaplama bir replikası verilir.

Orijinal, bir eşi daha bulunmayan FIFA Dünya Kupası 36,8 cm yüksekliğinde, 6,175 gr ağırlığında olup, 18 saf som altından yapıldı. Kupanın tabanında, iki tabaka malakit taşı bulunuyor. Kupanın altında ise 1974'ten beri tarihleriyle birlikte FIFA Dünya Kupası'nı kazananların adı kazıldı.

FIFA Dünya Kupası'na sadece kupayı kazanma başarısı gösterenler ve devlet başkanları dokunabiliyor.

Sporx

Kaynak: http://www2.sporx.com/futbol/dk2014/d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0