Dünya Hakkında Okulda Bile Öğrenemeyeceğiniz 12 Ufuk Açıcı Gerçek
Gezegenimizin sakladığı sırların henüz minik bir kısmını bile çözebilmiş değiliz. Bakalım bu yeni bilgileri biliyor muydunuz...
1. Dünya'nın içinden düşseniz, diğer tarafa ulaşmanız 38 dakikanızı alırdı.
2. İnsan bilmediği bir yerde, sol yerine sağ yöne gitmeyi tercih ediyor.
3. Tren, bisikletten 16 yıl önce icat edildi.
4. Fareler gıdıklanınca güler.
5. Kutup ayılarının kürkü aslında beyaz değil.
6. Yağ, vücuttan en çok nefes vermeyle atılıyor.
7. 'Alice Harikalar Diyarında' yalnızca bir kitap değil, aynı zamanda bir sendrom.
Aynı zamanda 'Lilliput Görüşü' olarak da adlandırılıyor. Nadir bir nörolojik hastalık, insan dünyayı çarpık bir perspektiften görüyor. Büyük objeler küçük, küçük objeler devasa gelebiliyor insanın gözüne. Bu hastalık 1955 yılında kategorilendi.
8. Çikolata bizi daha akıllı yapar.
Doktor Franz Messerli, yaptığı deneyler sonucu çikolatanın insanın akli yeteneklerini geliştirdiğini kanıtladı. Araştırmanın eğlence için yapılmış olduğunu itiraf etse de, ülkelerin çikolata tüketimiyle Nobel ödülü kazananları arasında direkt bir bağ kurmayı başardı.
9. İngiltere'de sağlık sektöründe çalışanların yüzük takmaları yasak.
Yüzüğün altındaki bölgedeki kirlerin temizlenmesi zor ve bazen yüzüğü çıkarmak da çok zor olabiliyor. Doktorların ve hemşirelerin de sürekli çalışmaya hazır olmaları bekleniyor. Buna çözüm olarak yüzük takmaları bütünüyle yasak.
10. Evlenme hakkı yalnızca insanlara ait değil.
Erika Eiffel'in soyadı nereden geliyor sanıyorsunuz? Hayır, kendisi Gustave Eiffel'in soyundan gelmiyor, kendisi Eyfel Kulesi'yle evli. 2007 yılında evliliğini resmi olarak kayda geçirdi.
11. Mantarların yapısal özellikleri bitkilerden çok hayvanlara benziyor.
Fen derslerinden hatırlarsanız mantarların bitki dünyasında kendilerine ait ayrı bir kategorileri var. Ancak genetik çalışmalara göre hayvanlardan ayrı tutulsalar da hücre yapıları bitkilerden çok hayvanlara benziyor.
12. Piramitler inşa edilirken mamutlar ortalıkta dolanıyordu.
Yünlü mamutların Buzul Çağı'nda tamamen nesillerinin tükendiği bilinse de bazıları uzak ve izole bir ada olan Wrangel'de hayatta kalmayı başardı. Yaklaşık 4000 yıl öncesine kadar orada yaşadılar, bu da Piramitler'in inşasından birkaç yüzyıl sonraya denk geliyor. Bilim insanlarına göre bu ada, anakaradan koptu ve bu türün çok sayıda canlısının bir süre soyunu devam ettirebilmesini sağladı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Wrangel mamutlarının hikayesi oldukça ilginçtir. Özellikle evrim teorisine ilgi duyanların severek araştıracaklarını düşünüyorum, naçizane tavsiyemdir.
fen derslerinden hatırlıyorum mantarların hiç de bitki dünyasında kendilerine ayrı bir kategorisi falan yok. Mantarların bitki dünyasında yeri yok!
ben mi yanlış hatırlıyorum diye düşündüm bir an. evet mantarlar bitki ve hayvanlardan ayrı olarak inceleniyor
ben de 3. göbrüylen evlencem
soyadını değiştime bareee