Görüş Bildir
Haberler
Dünya, Bitcoin'in Mucidi Olduğu İddia Edilen Nakamoto'nun Peşinde

Dünya, Bitcoin'in Mucidi Olduğu İddia Edilen Nakamoto'nun Peşinde

Onedio Medya
07.03.2014 - 12:46 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 13:21

Dünya, Bitcoin'in Mucidi Olduğu İddia Edilen Nakamoto'nun Peşinde

Son yılların en çok konuşulan konularından biri olan Bitcoin, dünyayı ikiye bölmüş durumda. Bir yandan kullanıcıların giderek artan ilgileri devam ederken, devletler tarafından ağırlıklı olarak büyük bir şüphe ile karşılanan Bitcoin konusunda ticari firmalar da arada kalmış durumda.

Şu ana kadar Bitcoin ile ödeme kabul eden firmaların sayısının oldukça az olması, Bitcoin’i çoğunlukla bireyler arasında bir para transferi aracı konumuna gelmesine neden oluyor.

Tüm bunlara neden olan ve internette “Satoshi Nakamoto” adıyla bilinen Bitcoin’in yaratıcısının kim olduğu ise bilinmiyor. Ama Newsweek, yayınlandığı bir makale ile gizemli ismi bulduğunu açıkladı.

Bunun üzerine Newsweek’in Bitcoin’in mucidi olduğunu iddia ettiği 64 yaşında 6 çocuk babası fizikçi Dorian Satoshi Nakamoto’nın hayatı bir anda değişti…

Bitcoin’in yaratıcısı olarak öne çıkan “Satoshi Nakamoto” isminin gerçek değil, bir takma isim olduğu görüşü yaygın. Fakat buna rağmen pek çok kişi Bitcoin’in kurucusunun bir Japon olduğunu düşünüyor. Dorian Satoshi Nakamoto’nun isim benzerliğinin ötesinde Japon kökenli ve bir de fizikçi olması, Newsweek’in haberinin daha çok ilgi çekmesine neden oldu.

Newsweek tarafından Bitcoin’in mucidi olarak gösterilen Dorian Satoshi Nakamoto’nun hayatı bir gecede değişti…

Newsweek’te yayınlanan haberde Dorian Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin ile bağlantıları olduğunu gösteren pek çok kanıt var. Fakat bu kanıtlar arasında 64 yaşındaki Nakamoto ile Bitcoin arasında şüphe götürmez bir bağlantı kurmak mümkün değil, çünkü kanıtların büyük kısmı varsayımlar ve duyumlar üzerine kurulu.

Evinde 94 yaşındaki annesine bakan Nakamoto’nun tüm bu iddiaları net bir şekilde yalanmasının dışında, oldukça mütevazi yaşam tarzı da bir Bitcoin zengini olma ihtimalini düşürüyor. Tüm bunlar olurken P2P Foundation‘ın Ning sayfasında “gerçek Satoshi Nakamoto” da çok kısa bir mesaj göndererek kendisinin Dorian Nakamoto olmadığını söyledi.

Haberi hazırlayan gazeteci Leah McGrath Goodman, Nakamoto’nun “artık Bitcoin ile ilgilenmiyorum, o iş başkalarına devredildi” demiş olduğunu iddia etmesi ise tüm konuyu daha ilginç hale getiriyor.

Haberin çıkmasının ardından bir süre gazeticilerle adeta bir kovalamaca oynayan Dorian Nakamoto, bundan 3 hafta öncesine kadar Bitcoin’in ne olduğunu duymadığını söyledi. En son olarak da Associated Press, Dorian S. Nakamoto ile yapılmış kısa röportajın aşağıdaki videosunu yayınladı.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/03/07/bi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0