Görüş Bildir
Haberler
DuckDuckGo'dan Sessiz Sedasız Gelen Rekor!

DuckDuckGo'dan Sessiz Sedasız Gelen Rekor!

Onedio Medya
15.01.2014 - 17:34 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 17:49

Duckduckgo'dan Sessiz Sedasız Gelen Rekor!

Belki sizin bu arama motorundan haberiniz bile yok... Ama o, son dönemde rekor üstüne rekor kırıyor!

Arama motoru denildiği zaman aklımıza genelde Google, Yahoo ve Bing gibi isimler gelir. Yahoo'nun bile yavaş yavaş gözden düştüğü arama motoru savaşlarında, sık sık haberlerimizde yer versek de halen pek çok kullanıcının haberdar olmadığı bir isim, sessiz sedasız büyümeyi sürdürüyor...

İlk olarak CIA akabinde de NSA'da ter döken Edward Joseph'in NSA üzerindeki takibini zorlaştımayı başarması üzerine, DuckDuckGo arama motoru, bir süredir günlük veri aktarımı rekorları kırıyor. Arama motoru, hem kullanıcısı hakkında bilgi toplamıyor, hem de takip edilmenizi bir hayli zorlaştırıyor.

Sitenin kendisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2013 yılı içerisinde toplam bir milyar aramaya cevap vermiş durumda ki günümüzde işler DuckDuckGo için giderek büyüyor. kendi günlük rekorunu kırmayı başarmış durumda. 24 saat içerisinde gerçekleşen aramaların diyagonal şekilde artış göstermesi de sitenin ne kadar yoğun şekilde kullanıldığını farklı bir açıdan görmemize imkan tanıyor. Pek tabi Google'ın 2.161.530.000.000 gibi büyük miktarlardaki arama cevaplarına kıyasla bir milyar cevap pek bir şey ifade etmeyebiliyor ama yayınlanan artış grafiklerine göre DuckDuckGo yakında çok daha fazla aramaya cevap verecek.

Özellikle güvenliğin birinci sırada tutanlar için büyük önemi olan DuckDuckGo, şimdiden farklı bir kullanıcı portföyüne sahip.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/duckduck...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın