Görüş Bildir
Haberler
Dubai'den Sıcaklık Kontrollü Şehir

Dubai'den Sıcaklık Kontrollü Şehir

Batuhan
10.07.2014 - 15:04

Dubai'den Sıcaklık Kontrollü Şehir

Dubai, çölde 180 milyon turisti konuk edecek şehir inşa edecek. Alışveriş merkezleri ve otelleriyle öne çıkacak şehrin sıcaklığı kontrol edilebilecek ve çöl havası içeri giremeyecek.

Dubai, en son teknolojilerin yardımıyla çölün ortasına dev bir şehir inşa etmeyi planlıyor. Sıcaklığı kontrol edilebilen ilk şehri kapsayacak proje, dünyanın en büyük 'açılabilir' alanlarından oluşacak.

Projeyi geliştiren Dubai Holding, şehri çevreleyecek 7 kilometre uzunluğundaki kaldırımlar sayesinde arabaya ihtiyaç olmayacağını ve kapalı alanların içinde çöl havasından eser kalmayacağını belirtti.

'Mall of the World' adı verilen yaşam alanı, alışveriş merkezleri, aile parkları ve 100 otel içerecek. Her yıl 180 milyon ziyaretçiye hizmet verecek şekilde tasarlanacak devasa şehir, alanı 14 milyon metrekareyi aşan apartman ve otel zincirine sahip olacak.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı Şeyh Muhammed Bin Raşid el Maktum, 'amacın güzel bir çevre içinde en iyi hizmetleri sunan entegreli bir şehir ortaya çıkarmak olduğunu' söyledi.

The Verge sitesinin haberine göre proje için henüz bütçe veya tarih açıklanmış değil. 823 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek yapısı olan Burç Halife'yi inşa eden Dubai, 2014'ü 500 bin havai fişek kullanılan dev bir gösteriyle karşılamıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/sicakli...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0