Görüş Bildir
Haberler
Doğru ve Yararlı Bir Güzellik Rutini İçin Uygulamanız Gereken 14 Bakım Önerisi

etiket Doğru ve Yararlı Bir Güzellik Rutini İçin Uygulamanız Gereken 14 Bakım Önerisi

Fulin
23.01.2017 - 12:51

Her kadının belli bir bakım ve güzellik rutini var. Bu elbette sadece aşırı makyajlı, güzelliğine çok düşkün olanlar için değil, herkes için geçerli. Duş alıp saç taramak bile bir rutindir. Herkesin kendine göre bir bakım rutini var ve bu rutini iyileştirmek için küçük eklemeler yapılabilir. İşte vücudunuza ve güzelliğinize katkı sağlayacak bakım önerileri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cilt için...

1. Cildinizi iyi nemlendirin.

Cilt tipiniz ne olursa olsun nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Ancak bunun için sadece kremler yetmez, bol bol su içilmesi de gerekir. Çoğu insan sadece yüzünü ve ellerini nemlendirmenin yeterli olduğunu düşünür, ancak tüm cildin neme ihtiyacı var. İster kuru, ister yağlı ve sivilceli olsun; cilt uygun tipte bir nemlendiriciyle nemlendirilmeli. Yağlı bir cilde sahipseniz su bazlı, hafif; kuru ciltliyseniz yağ ve lipid bazlı bir nemlendirici kullanmalısınız.

2. Size iyi gelen ürünleri bulun ve onlara sadık kalın.

Malum son dönemde her anlamda çok fazla ürün var. Rutininizi onlarca ürünle doldurmak ve sürekli değiştirmek yerine size en iyi gelen ürünleri bulup onlarla devam etmelisiniz. 'Çok da kolaydı iyi gelen ürünü bulmak' diyorsanız, uzman bir dermatoloğa giderek yardım alabilirsiniz.

3. Yüzünüzü akşamları da yıkayın.

Bunu zaten her sabah yüzünüzü yıkadığınızı var sayarak söylüyoruz. ☺️ Tıpkı sabahları olduğu gibi, akşamları da yüzünüzü temizlemelisiniz. Eğer bunu yapmazsanız cildinizdeki kir gece boyunca gözeneklerinizde kalacaktır. Ayrıca yastık kılıfınızı kirletir ve cilt sorunlarına kapı açarsınız.

4. Sağlıklı beslenin.

Evet, bu zaten olması gereken bir şey. Ancak özellikle günümüzde uygulaması oldukça zor. Sağlıklı beslenmeyi beceremiyorsanız bile sağlıksız yiyecekleri azaltabilirsiniz. Yağlı, sivilceli, sorunlu bir cilde sahipseniz; ya da sadece daha güzel bir cilt, saç ve tırnaklar için yağlı ve şekerli gıdaları azaltmakla başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Düzenli uyuyun.

Kesintisiz 8 saatlik bir gece uykusu sadece beynimiz değil, vücudumuz için de gerekli. Göz çevresi morlukları, cilt problemleri gibi sorunlarla başa çıkmak için düzenli uyumalısınız.

Saçlar için...

6. Saçlarınıza yoğun bakım kürleri uygulayın.

Sadece saç kremi yetmez. Vakit olmasa bile en azından haftada bir gün -örneğin Pazar- yoğun bir saç maskesi uygulayabilirsiniz. Böylece fön ve maşa gibi ısılı şekillendiricilerin saçınıza verdiği zararı azaltabilirsiniz.

7. Saçlarınızı sımsıkı toplamaktan vazgeçin.

Rahat ve güzel görünebilir; ama saçlarınızı sımsıkı toplamak hem baş ağrısına, hem de saç foliküllerinizin güçsüzleşmesine neden olur. Aynı şekilde saçlarınızı topuz yaparken de bir lastikle gelişigüzel toplayarak kırmamalı, saçınızı kendi etrafında döndürerek topuz yapmalısınız.

8. Saçlarınızı bir profesyonele kestirin.

İyi bir saç kesimi; sadece kesim sonrası değil, uzarken de saçı muhteşem gösterir. Sıklıkla uçlarından aldırmanın saçı ne kadar sağlıklı gösterdiğini zaten bilmeyen yoktur. İşte yüzünüze en çok yakışan, bir seferde 10 cm birden kesmeyen ve uzadıkça sizi rahatsız etmeyen kesimi yapan kuaförü bulduğunuzda, onu bırakmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Sizin için doğru ürünleri bulun.

Tıpkı cilt gibi saçlarınızda da doğru ürünler kullanmalısınız. Bir dermatolog, bir eczacı, hatta kuaförünüz bile kullanmanız gereken ürünler konusunda sizi yönlendirecektir. Saç tipinizi bilmeniz, zaten yağlı olan saçlarınızı daha çok yağlandıracak ürünler kullanmanızı engeller.

10. Kendinize uygun saç modelini bulun.

Bu sadece görünüşle ilgili değil. Örneğin sürekli dip boya yaptırmaya üşenecekseniz, saçlarınızı sarıya boyatmayın. Kullanamayacağınız modellerde kesim yaptırmayın.

Tırnaklar için...

11. Tırnaklarınızı yemeyin.

Bu bir alışkanlık ve vazgeçmesi hiç kolay değil. 'Ben tırnaklarımı yemiyorum' diyorsanız bile ağzınızla tırnaklarınızı veya tırnak etlerinizi koparıyorsanız, aynı şeyi yapmış oluyorsunuz. Mikrop kapıp hasta olmak ve tırnaklarınıza zarar vermek istemiyorsanız, bu soruna mutlaka bir çözüm getirmelisiniz.

12. Tırnaklarınızı dinlendirin.

Sürekli oje, protez ya da takma tırnak kullanıyorsanız; zamanla tırnaklarınız hasar görebilir, sararabilir. Arada tırnaklarınızı dinlendirin ki, nefes alsınlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Tırnak etlerinizi unutmayın.

Ellerinizi nemlendirirken tırnak etlerinizi de nemlendirmek, tırnaklarınızı törpülerken onları da hafifçe itmek dünyanın en zaman alıcı işleri değil. Onları ihmal etmeyin.

14. Haftada bir tırnaklarınıza zaman ayırın.

Bu süre 5 dakika da olabilir, 15 dakika da. Tırnaklarınızı kesin, şekillendirin, etlerini itin ve nemlendirin. Bunun için en ideali duş sonrası. Vaktiniz varsa zeytinyağı bakımı yapabilir, limonla ya da beyazlatıcı bir diş macunuyla tırnaklarınızı fırçalayabilirsiniz.

Herkese bakımlı günler!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
260
79
42
15
15
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
davy-jones

Hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünleri tercih edin. Lütfen böyle bir madde de eklensin!

Uygar Aytun

Bu içerik kadın şeysi mi yoksa yuniseks bişi mi? :)