Görüş Bildir
Haberler
Diyete Başlayan İnsanların Farkında Olmadan Yaptığı 15 Hata

Diyete Başlayan İnsanların Farkında Olmadan Yaptığı 15 Hata

24.07.2018 - 20:05

Diyet Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Sağlıklı ve zinde görünmek adına karşınıza çıkan ilk diyet listelerini uygulamayı mı düşünüyorsunuz?'Her söyleneni yapıyorum ama hala kilo veremiyorum.' mu diyorsunuz? Sorun tam da bu noktalarda yatıyor olabilir.Karşınıza çıkan ilk diyet listesini yapmamalı, duyduğunuz her efsaneye kulak asmamalısınız. Ama telaşa kapılmayın.

Sizler için doğru bilinen yanlışları araştırdık.Kilo vermenize yardımcı olacak bilgileri sizler için derledik. Buyrunuz efendim..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Su İçmek

1. Su İçmek

Su, sağlıklı bir beslenme için gerekli bir öğedir. Ancak su içmenin zayıflamaya yardımcı olduğu bilgisi doğru değildir.Sodyum, flor, potasyum, kalsiyum ve klor gibi mineralleri barındırır.Sağlıklı ve güzel şekilde zayıflamak için ise vücudun ihtiyaç duyduğu karbonhidrat, vitamin ve bazı mineralleri içermediği için tek başına zayıflamada etkili değildir.Ancak günde 2 litre su içmek sağlık için inanılmaz faydalıdır.

2. Tek Öğün Yiyerek Kilo Verme Fikri

Hızla kilo alınmasının nedenlerden biri bütün gün aç kalıp sadece akşamları yemek yemektir. 20 saat aç kaldığı zaman vücut bu durumun devam edeceğini düşünerek sanki savaşa hazırlanıyor gibi daha önceden yediklerini depolamaya başlamaktadır.Diyetisyenler 3-4 saatte bir mutlaka bir şeyler yenmesini önermektedirler.

3. Açken Spor yapmak

Aç karnına yapılan fiziksel aktivite ile yağ yakımı olur. Fakat çok yüksek miktarda kas yıkımı da olmaktadır. Fiziksel aktivite öncesinde karbonhidrat içeren 200-300 kalorilik bir öğün yenip en az 1 saat sonra aktivite yapılmalıdır.

4. Light Ürünler Tüketmek

4. Light Ürünler Tüketmek

Light ürünlerin kalorisi yok değildir. Normal ürünlere göre “kalorisi azaltılmış” ürünlerdir. Light ürünün anlamı, her besin için ayrıdır. Bu yüzden en doğrusu ve ideali; doğal ürünler kullanmaktır.

5. Zayıflama İlaçları

5. Zayıflama İlaçları

Evet doğrudur şişmanlık bir hastalıktır. Ancak her şişman kişinin zayıflama ilaçları kullanması doğru değildir. Zayıflama ilaçlarını, şişmanlığa bağlı ciddi hastalıkları olan kişilerin, doktor kontrolünde almaları gerekir. Bir de bu kişiler ilacı bıraktıkları anda kilo alımı hemen başlamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Maydanoz Suyu

6. Maydanoz Suyu

Maydanoz çok miktarda C vitamini içerir.Antioksidan özelliğiyle metabolizmayı hızlandırır ve çok iyi bir idrar sökücüdür. Bu yüzden maydanoz kullanıldığı zamanlarda oluşan geçici kilo kaybetmenin nedeni yağ kütlesi değil, su miktarıdır.

7. Öğün Atlamak

7. Öğün Atlamak

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için hiç bir öğün atlanmamalıdır.Yapılan araştırmalar sonucunda; öğün atlayan kişilerin kısa süreli kilo verdiği ama daha sonra yeniden kilo aldığı görülmüştür.İdeal beslenme düzeni 3 ana öğün 1 ya da 2 ara öğünden oluşur.Hipoglisemi (kan şekerinin gerektiğinden daha düşük olması durumu) hastası olanlar öğün sayılarını arttırabilirler.

8. 3 Beyaz

8. 3 Beyaz

Şeker, un ve tuzun dengeli beslenmede her zaman yeri vardır. Bu üçlünün tamamen yasaklanmadan, yeme oranlarının ayarlanması gerekir. Şeker yerine bal, pekmez, fındık veya çikolata ezmesi kullanılabilir.Tuzu günde 5 gramdan fazla kullanmak sakıncalıdır.

9. Karbonhidrat Tüketmeyi Bırakmak

9. Karbonhidrat Tüketmeyi Bırakmak

Bu çok ciddi bir hatadır. Diyet yapıldığı zamanlarda pilav, mısır, patates, makarna ve ekmek gibi yiyecekleri yemeyi tamamen kesen insanların metabolizması, ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışmaktadır. Glikoz oranı düşünce kan şekeri de düşmeye başlamaktadır.Bundan sonra vücudumuz kaslarımızın içindeki karbonhidratı kullanmaya başlar. Bu da kas kaybımıza neden olur. Vücudumuz kas ile birlikte su kaybına uğramaya başlamıştır. Diyetteki kişi zayıfladığını düşünür. Aslında kaybettiği yağ değildir, kas ve sudur.

10. Yağ Tüketimini Bırakmak

10. Yağ Tüketimini Bırakmak

Tahıl, meyve, sebze gibi yağ oranı düşük gıdaları yediğimizde kilo vermemiz daha kolay olur. Ancak ekmek gibi yağ açısından kalorisi düşük, karbonhidratlı gıdaları çok tükettiğimizde, yağı kesmeniz kilo vermenizi kolaylaştırmaz. Yağsız bile olsa hamur işleri, ekmek gibi karbonhidratlı gıdalar kilo almanıza neden olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadir Yıldız

arkadaşlar bu yöntem bana yardımcı oldu umarım sizede olur

Kadir Yıldız

arkadaşlar bu video bana yardımcı oldu umarım size de olur.