Görüş Bildir
Haberler
Diyet Yapmadan Zayıflamak İstiyorum Diyenlere Yöntemler

Diyet Yapmadan Zayıflamak İstiyorum Diyenlere Yöntemler

Pegarose
28.05.2015 - 23:34 Son Güncelleme: 29.05.2015 - 00:18

Diyet Yapmadan Zayıflamak İstiyorum Diyenlere Yöntemler

Diyet yapmadan zayıflamak istiyorum diyorsanız Uzman Diyetisyen Serkan Tutar'ın hazırladığı bu önerilere mutlaka dikkat edin.

Diyet yapmadan zayıflamak istiyorum diyorsanız Uzman Diyetisyen Serkan Tutar’ın hazırladığı bu önerilere mutlaka dikkat edin.

Kusursuz bir vücuda sahip olmak ve kilo vermek için diyet yapmak zorunda değilsiniz. Bunun için gerekli olanlar sadece doğru ve yeterli beslenmek.

1- Düzenli Uyku zayıflamanın ilk kuralı

Zayıflamak istiyorum diyorsanız şayet ilk kural olarak düzenli uyumalısınız. Eğer uyku saatleriniz bünyeniz için yeterli düzeyde değilse bu size ertesi gün ödem birikmesi olarak geri döner. Bu durumda doğal olarak tartıya baktığınızda kilo fazlası varmış gibi görünür. Yapılan bilimsel çalışmalar gece geç saatlere kadar uyumayan kişilerin normalinden fazla kalori ve kilo aldığı sonucunu ortaya koyuyor.

2- Şeker tüketiminizi mümkün olduğu kadar azaltın hatta yapabiliyorsanız tamamen kesin

Basit şeker hayata gözlerimizi açtığımız ilk andan itibaren vücudumuzun ve sağlığımızın ezeli düşmanıdır. Şeker tüketimi çok keyifli olabilir ancak miktar ve sıklığına sürekli dikkat etmek zorundasınız. Ne kadar fazla şeker tüketirseniz vücudunuzun her zaman daha fazlasını isteyeceğini unutmayın. Eğer kötü bir vücut şekline sahip olmamak ve zayıflamak istiyorsanız şekerli besinlerden mümkün olduğunca kaçınmaya çalışın.

3-Ödem ve yağları atmak için yeşil Çay ve bol Su İçin

Yeşil çay, kateşin türevlerini kapsayan flavonoidler bakımından zengindir ve bu bakımdan hem metabolizmanızı hızlandırır hem de bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Yeşil çay bu özelliği ile güzel bir içecek alternatifi olmakla birlikte zayıflamanıza da destek olacaktır.

Su, üzerinizdeki şişkinlik hissi ve tartı üzerinde kilouzun fazla çıkmasına neden olan ödemin dışarı atılmasını sağlayan temel içecektir. Aynı zamanda depolanan yağların vücut dışına atılması için de gereklidir. Günde ortalama 2,5 litre su içmeniz gerekmektedir. Eğer su içme alışkanlığınız yok ise bunun zamanla oluşacağını aklınızdan çıkarmayın.

4-Yavaş yemek yiyin

Yemeğe başlamadan önce saate bakmayı unutmayın çünkü masadan ortalama olarak 20 dakika sonra kalkmalısınız. Çünkü beynimizin tokluk hissini algılaması yaklaşık 20 dakika almmaktadır. Eğer yavaş bir şekilde küçük porsiyonlar tercih ederseniz daha az yiyerek tokluk hissini alır ve yemeğinizi bitirebilirsiniz.

5-Çorba İçmeyi alışkanlık haline getirin

Öğle veya akşam yemeklerinden birinin öncesinde çorba için. Yüksel oranda lif içeren sebze çorbaları veya mercimek, tarhana vey ezogelin çorbalarını tercih ederek tokluk hissinin daha çabuk gelmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle gün içerisinde uzun bir süre aç kaldıysanız yemek yemeden önce mutlaka çorba tüketin. Burada dikkat etmeniz gereken diğer konu ise hazır çorba tercih etmemeniz ve tuzu az miktarda kullanmanızdır.

6-Akşam yemeğinde hafif yemekleri tercih edin

Akşam yemeğinde sebze gibi hafif yiyecekleri yemeniz diyet yapmasanız bile zayıflamanıza destek olacaktır. Bildiğiniz gibi soslu yemeklerin yağ içeriği çok fazla bu bakımdan yüksek lif ve su içeren kalori miktarı az mevsim sebzelerini yemeniz zayıflamanızı sağlayacaktır.

7-Tam tahıllı gıdaları tercih edin

Eğer kansızlık sorununuz yok ise pirinç, makarna ve ekmeğin kepekli olanlarını tüketin. Bunun yanında tam çavdarlı veya tam buğday ekmekler de yine alternatif olarak yenilebilir. Böylece daha az gıda tüketerek tokluk hissini daha uzun zaman koruyabilirsiniz. Ayrıca bu seçimleri yapmış, kolesterolü yüksek olan kişilerin kolesterol seviyelerinde de düşüş yaşandığı araştırmalar neticesinde görülmüştür.

Kaynak: http://www.pegarose.com/diyet-yapmada...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nilüfer sipahi

zayıflamak için şuna da bakabilirsiniz http://www.kalitelibeslenme.com/zayiflamak-istiyorum/