Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır’da Üç Alman Haberci Serbest

Diyarbakır’da Üç Alman Haberci Serbest

FreiGeist
13.10.2014 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’da eylemci grubu yönlendirdiği iddiasıyla gözaltına alınan üç Almanyalı gazeteci serbest kaldı; bugün savcıya ifade verecekler, el konulan haber cihazlarını geri almaya çalışacaklar.

Diyarbakır’da önceki akşam (11 Ekim) eylem yapan 20 kişilik bir grubu yönlendirdikleri şüphesiyle gözaltına alınan üç Almanyalı gazeteci ile ilgili gözaltı kararı dün akşam kaldırıldı. Gazeteciler, bu sabah Yabancılar Şubesi’ne götürüldükten sonra serbest kaldılar.

Ancak savcılığa ifade vermeyen habercilerin avukatları Suzan Erkin ile birlikte bugün Savcı Sefa Suna’ya ifade vermeleri gerekiyor. Avukat Suna bianet’e, gazeteciler gözaltına alınırken Emniyet Bilişim Büro Amirliği’nin el konulan kamera ve cep telefonlarından imaj aldığını, bugün söz konusu cihazları geri almaya çalışacaklarını bildirdi.

Üç gazeteci serbest

Turgut Özel Bulvarı yakınında 20 kişinin yaptığı eylemi izleyen Björn Kietzmann, Chris Grodotzski ve Ruben Neugebauer adlı haberciler “eylemi provoke ettikleri” şüphesiyle gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülmüşlerdi. Serbest bırakılanlarla Emniyet arasında tercüman sorunu da yaşanmıştı. Bu nedenle Emniyette ifade de verilmemişti.  

Demir: Yarın savcılığa çıkarılabilirler

Diyarbakır Barosu Gözaltı Koordinasyonu’ndan avukat Hatice Demir de bianet'e üç gazetecinin de yer aldığı beş yabancının gözaltı sürelerinin savcılığın gözaltına alınanlarla ilgili ek gözaltı süresi verdiğini ifade etmişti.

Gazetecilere 'yönlendirme' suçlaması

Gözaltına alınan gazetecilerden Björn Kietzman'ın Almanya'da çıkan sosyalist gazete Jungewelt'te foto-muhabir olarak çalıştığı ve Diyarbakır'daki Kobani olaylarını görüntülemek için kentte geldiği belirtiliyordu.

Bakan Eker’in iddiası

Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Diyarbakır’a Almanya’dan gelen beş kişinin “çocuklara lastik yaktırıp haber yapmaya çalışırken” yakalandıklarını ileri sürmüştü. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/ifade-oz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0