Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Terör Saldırısı: Bir Polis Şehit Düştü, 3'ü Çocuk 5 Sivil Can Verdi

Diyarbakır'da Terör Saldırısı: Bir Polis Şehit Düştü, 3'ü Çocuk 5 Sivil Can Verdi

Deniz Gök
14.01.2016 - 01:21 Son Güncelleme: 14.01.2016 - 13:28

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin yaralandığını açıkladı.  Patlama nedeniyle emniyet binası ve yakınındaki polis lojmanlarında büyük hasar oluştu. Sabah saatlerinde enkazdan bir kişinin daha cesedi çıkarıldı ve can kaybı 6'ya yükseldi. DHA'nın ve Al Jazeera'nin verdiği bilgiye göre saldırıda can veren kurbanlar arasında 5 aylık bebek ile 1 ve 5 yaşlarında iki çocuk bulunuyor. İlk gelen bilgiler saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin tamamının sivil olduğu yönündeydi. Davutoğlu öğle saatlerinde yaptığı açıklamada 'Saldırı sonucunda bir emniyet görevlimiz şehit düştü, 5 sivil vatandaşımız vefat etti' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya, dün gece 23.30 sıralarında saldırı düzenlendi.

Doğan Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre emniyet binasının girişinde bomba yüklü araç infilak ettirilirken roketatar ve uzun namlulu silahlarla da ateş açıldı. 

İlçede bulunan güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü.

Bombalı aracın şiddetli patlamasında emniyet binası, lojmanlarda büyük hasar meydana gelirken, hemen bitişiğinde bulunan 2 katlı müstakil bir ev de çöktü. 

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 39 kişinin yaralandığı belirtildi. Valiliğin açıklamasına göre 5 vatandaş hayatını kaybetti. 

Sabah saatlerinde enkazda bir cansız bedene daha ulaşılması ile birlikte can kaybının 6'ya yükseldiği açıklandı.

TÜBİTAK’ta düzenlenen Ar-Ge Reform Paketi Tanıtımında konuşan Başbakan Davutoğlu 'Saldırı sonucunda bir emniyet görevlimiz şehit düşmüş, 5 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 6'sı emniyet görevlisi olmak üzere 39 vatandaşımız yaralanmıştır' açıklamasında bulundu. 

DHA ve Al Jazeera'nin verdiği bilgiye saldırıda can verenler arasında 5 aylık bebek ile 1 ve 5 yaşlarında iki çocuk bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlçe Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı

PKK'lıların emniyet müdürlüğüyle eş zamanlı olarak ilçe jandarma komutanlığına da saldırı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı. Çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Bismil'de yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi iddiası

Diyarbakır Bismil'den Çınar ilçesine takviye kuvvet olarak gelen askeri araç konvoyu geçişi sırasında yola tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildiği iddia edildi. Ajanslarda bu konuyla ilgili henüz bir bilgi bulunmamasına rağmen sosyal medyada bu yönde bilgiler geçildi.

Haber sadece HaberTürk'te yer alırken orada da patlamada ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda bir bilgi bulunmadığı belirtildi.

Al Jazeera muhabiri Konuksever'in olay yerinden diğer paylaşımları şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Valilik açıklaması

Valilik açıklaması
İçeriğin Devamı Aşağıda

'13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca İlimiz Çınar İlçesinde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve Emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir.

Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde Valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesine yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir.

İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak düzenlenen patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısı sonucunda; lojmanda ikamet eden 2 Polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı Polis ve 8’i Polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır.

Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak ve 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Polis memuru Şenol Çiftçi 4 yaşındaki kızı ile birlikte hayatını kaybetti

Polis memuru Şenol Çiftçi 4 yaşındaki kızı ile birlikte hayatını kaybetti

Saldırıda şehit olan polis memurunun Hatay nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Mehmet Şenol Çiftçi olduğu belirtildi. 

Şehit polisin 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem ile birlikte hayatını kaybettiği bildirilirken, 4 yıllık eşi İpek Çiftçi’nin de saldırıda ağır yaralandığı öğrenildi.

Anne hayatını kaybetti, 2 yaşındaki oğlu ile polis memuru eşi yaralandı

Anne hayatını kaybetti, 2 yaşındaki oğlu ile polis memuru eşi yaralandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıda Çınar Kaymakamlığı'nda memur olarak çalışan Esra Köse Başaran'ın da hayatını kaybedenler arasında olduğu belirtildi.

Başaran'ın polis eşi ile 2 yaşındaki oğlunun da Diyarbakır'daki ilk tedavilerinin ardından Ankara GATA'ya sevk edildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi..

Gün ağardıktan sonra DHA'nın objektifinden olay yeri...

Gün ağardıktan sonra DHA'nın objektifinden olay yeri...

DHA, İHA ve Al Jazeera - Abdülkadir Konuksever

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enda

ölenler arasında bebek var bebekkkkkkk! uykusunda ölen 5 aylık bir bebek!!!! güvenlik güçleri sivil halkı öldürüyor diyen o pkk aşığı orospu çoçukları nerde... Devamını Gör

Ercan

kimse küfür ve hakaret edemez.

F.Y.

1100 akademisyenin barış cocuklarının düzenlediği bu barış faaliyeti sonucu kutlamalara başladı onlara destek veren sol guruplarında sokaklara dökülmesi bekl... Devamını Gör

kedili

çocuklar ölmesin diyen orospunun evlatları ! şu haberde ölenlerden biri bebekken terör örgütüne bi kelime söyleyemeyen soysuz satılmış zihniyet.. foşşik tc m... Devamını Gör

kedili

nerde şimdi o imza toplayan akademisyenler? nerde o beyaz showa çıkan orospu? nerdeler hani barış hani çocuklar ölmesin?? yalancı soysuzlar ulan soyunuz bell... Devamını Gör