onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Dişlerinizin Beyazlamamasının Nedeni Bunlar Olabilir! Ağız Bakımında Hepimizin Bilmeden Yaptığı Büyük Hatalar

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Dişlerinizin Beyazlamamasının Nedeni Bunlar Olabilir! Ağız Bakımında Hepimizin Bilmeden Yaptığı Büyük Hatalar

Sueda İlkyaz
30.09.2022 - 09:16

Küçüklüğümüzden beri sağlıklı dişlere sahip olmamız için günde iki kez dişimizi fırçalamamız gerektiğini biliyor ve ağız bakımını da ihmal etmiyoruz. Ancak uygulamalarımızın bazıları dişlerimiz için oldukça zararlı olan uygulamalar olabilir. Eğer ağız bakımınızda yaptığınız hataları merak ediyorsanız sizi içeriğimizi okumaya davet ediyoruz.

Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Dişlerinizi fırçaladıktan hemen sonra su ile çalkalamayın.

Dişlerinizi fırçaladıktan hemen sonra ağzınızı çalkalamaya alışmış olsanız da, bunu yapmak fırçalamanızın etkisini azaltabilir. Su, diş macunundaki florürü seyrelttiğinden, diş macununuzun sağlayacağı tüm faydalar su ile gitmiş olur. Eğer ağzınızı durulama ihtiyacı hissediyorsanız, florürlü bir gargara tercih edebilirsiniz.

2. Dilinizi fırçalamayı ihmal etmeyin.

2. Dilinizi fırçalamayı ihmal etmeyin.

Dişlerinizi ne kadar iyi fırçalarsanız fırçalayın ağzınızın hala koktuğunu fark ediyorsanız, dilinizi de fırçalamaya başlasanız iyi olur. Ağzımızdaki tat alma tomurcukları bakterilere çoğalmak için mükemmel bir ortam sunduğundan, eğer dilinizi fırçalamazsanız nefesinizin kokması oldukça muhtemel.

3. Çok sık diş ipi kullanmaktan kaçının.

Diş ipi kullanmak, ağız bakım rutininizin önemli bir parçası ve diş etleriniz için çok önemli olsa da, fazlası zararlı olabilir. Zararlı bakterilerin ağzımızda gelişmesi için gereken süre 4 ila 12 saat sürdüğünden günde bir defadan fazla diş ipi kullanmanıza gerek yoktur. Doğru şekilde diş ipi kullanmak diş eti hastalığını önleyebilirken, yanlış şekilde diş ipi kullanmak tam tersini yapabilir, ve hatta diş eti hasarına yol açabilir.

4. Zamanı geldiğinde diş fırçanızı değiştirmeyi ihmal etmeyin.

4. Zamanı geldiğinde diş fırçanızı değiştirmeyi ihmal etmeyin.

En sevdiğiniz diş fırçasından vazgeçmek zor geliyor olsa da,çok uzun süre aynı fırçayı kullanmak çürüklere yol açabilir ve diş etlerinize zarar verebilir. Diş fırçasının kıllara arasında her zaman bazı yiyecek artıkları kalır. Ve siz de aynı diş fırçasını kullanmaya devam ederseniz, dişlerinizi tekrar tekrar aynı bakterilere maruz bırakmış olursunuz. Diş fırçanızı nemli bir banyoda tutmak da küflenmesine neden olabilir, bu nedenle kıllarda siyah bir nokta fark ederseniz, diş fırçanızı hemen değiştirmelisiniz.

5. Yemekten sonra dişlerinizi fırçalamadan önce biraz bekleyin.

Yemekten sonra dişlerinizi fırçalamak zararlı bakterileri uzak tutmaya yardımcı olsa da, bunu yemekten hemen sonra yapmak diş minenizi zayıflatabilir. Dişlerinizin sağlıklı kalması için yemekten sonra 30 ila 60 dakika beklemeniz öneriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Daha iyi temizlenir düşüncesiyle bastırarak fırçalamayın.

6. Daha iyi temizlenir düşüncesiyle bastırarak fırçalamayın.

Dişleri fırçalarken gerekenden fazla baskı uygulamak, fırçanız ne kadar yumuşak olursa olsun diş yüzeyinizin aşınmasına sebep olur. Diş yüzeyinde boşluklar da yiyecek artıklarının buralara tutunmasına ve dişlerinizin çürümesine sebep olur. Bu nedenle dişlerinizi bastırarak fırçalamaktan kaçının.

7. Ve yine, daha iyi temizlenir düşüncesiyle sert diş fırçası kullanmayın.

7. Ve yine, daha iyi temizlenir düşüncesiyle sert diş fırçası kullanmayın.

Daha iyi temizleyeceğini düşünerek sert fırça kullanmayı tercih ediyor olabilirsiniz. Ancak bu tür fırçalar da yine diş minenizin yapısını bozabilir ve incelerek çürümelere yol açabilir.

8. Son olarak, fırçalama için yeterince zaman ayırdığınızdan emin olun.

8. Son olarak, fırçalama için yeterince zaman ayırdığınızdan emin olun.

Ortalama bir kişinin diş fırçalaması genelde 45 saniye sürüyor. Uzmanlar tarafından önerilen süre ise 2 dakikadır. 2 dakikadan kısa fırçalarsanız, diş macunundaki florür diş minenize ulaşmaz ve süre ne kadar kısalırsa ağzınızın hijyeni de bir o kadar eksik kalır.

Diş bakımında kullanabileceğiniz ürünlere şuradan göz atabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın