Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Dikkat! Açken Ne Yiyip Ne Yemememiz Gerektiğine Dair Hayati Önem Taşıyan 20 Bilgi
Mükemmel bir kahvaltı denildiği zaman muhtemelen bir çok kişinin aklına, bir fincan kahve, taze sıkılmış portakal suyu, yoğurt tarzı şeyler gelir. Maalesef ki çok az kişi kendisi için faydalı olacak besinlerin farkında. Bunu göz önüne alarak Brightside'ın derlediği, aç karna yememizde faydalı ve zararlı olacak besinleri sizler için düzenledik.
1. Önce yemememiz gerekenlerden başlayalım. Tuzlu tart hamuru ve puf böreği.
2. Şeker
3. Yoğurt ve türevleri
Aç karna yenen yoğurt, midemizde hidroklorik asitlerin yer edinmesine ve bu sebeple laktik asit bakterilerinin ölmesine neden olur. Daha faydalı besinler dururken vücudumuza çok az faydası olan bu besinleri tüketmemek en iyisidir.
4. Armut
Ham lif içeren armut boş midenizdeki hassas sümüksü zara zarar verir.
5. Domates
Domates, yüksek derecede tannen asidi içerir ve dolayısıyla aç karna domates yemek midenizdeki asit seviyesini yükseltir, mide ülserine sebep olur.
6. Salatalık ve diğer yeşil sebzeler
Yaş sebzeler zengin aminoasit kaynakları olmalarına rağmen aç karna yenildiklerinde mide ekşimesine, flatülansa ve karın ağrısına sebep olurlar.
7. Muz
Aç karna muz yemek, kandaki magnezyum miktarında keskin bir artışa sebep olur. Dikkatli olun kalbinize zarar verebilecek kadar tehlikelidir.
8. Baharatlar
Baharatlar midenizde büyük bir hasara sebep olurlar. Sümüksü zarı tahriş ederler ve midenizdeki asit üretimini arttırırlar. Sindirim sisteminizdeki alışılmış düzensizliklere katkıda bulunurlar.
9. Soğuk gazlı içecekler
Sabahları soğuk gazlı içecek içmek sümüksü zara hasar verir ve midenizdeki kan akışını düşürür. Sonuç olarak hazmetme sorunu ortaya çıkar.
10. Turunçgiller
Turunçgiller, meyve asidi bakımından çok zengindirler. Aç karna yenildiklerinde mide ekşimesine sebep olurlar ve ayrıca mide iltihabı riskini yükseltirler ve hatta mide ülserine sebep olurlar.
11. Şimdi gelelim sağlığımız için yememiz gerekenlere. İlk sırada yulaf ezmesi var.
Yulaf ezmesi midemize adeta bir koruyucu kalkan oluşturur ve hidroklorik asitin mide duvarlarına hasar vermesini engeller. Ayrıca yulaf ezmesi, vücudunuzdaki kolestrol seviyesini düşüren, eriyebilen lifler içerir.
12. Karabuğday
Karabuğday sindirim sistemimizi yavaşça uyarır. Ayrıca ciddi bir biçimde protein, demir ve vitamin kaynağıdır.
13. İri taneli mısır unundan yapılan yulaf lapası
Bu yulaf lapasını tüketmek, sindirim sistemimizden toksinlerin ve ağır metallerin atılmasını sağlar, bağırsak mikrofloralarının normalleşmesini sağlar ve uzun süreliğine doygunluk hissi verir.
14. Buğday tohumu
İki yemek kaşığı buğday tohumu ihtiyacımız olan günlük E vitamini değerinin %15'ini ve günlük folik asitin %10'unu karşılar. Ayrıca sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
15. Yumurta
Kahvaltıda yumurta yemek, günlük alınması gereken kalori miktarını karşılar.
16. Karpuz
Aç karna karpuz yemek, sıvı miktarınızı dengede tutar. Yüksek seviyede likopen olduğundan, kalp ve göz sağlığınız için oldukça önemlidir.
17. Yaban mersini
Son yapılan araştırmalara göre özellikle kahvaltıda yaban mersini yemek hafızayı güçlendirir, tansiyonu ve metabolizmayı düzene sokar
18. Mayasız tam tahıl ekmeği
Ekmeğin içinde bulunan karbonhidratlar ve diğer faydalı besin maddeleri vücudumuz için gereklidir. Bu besini yemek için en iyi zaman sabah erken saatlerdir.
19. Çerez
Kahvaltıda çerez yemek sindirimi geliştirir ve midenizdeki pH değerini düzenler.
20. Bal
Vücudunuzun zinde kalmasını sağlar. Güç ve enerji takviyesi ile harika bir gün geçirmeniz için şiddetle tavsiye edilir. Mutluluk hormonu serotonin seviyesinin ve beyin faaliyetlerinin hızla artmasını sağlar.
Yorum Yazın
öyle kafasına göre içerik yazmış ne bir bilimsel kanıtı var ne bir referansı var onu bunu yemeyin içmeyin diye ahkam kesiyor. doğruluğunu kanıtlamaktan aciz ... Devamını Gör