Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Diyarbakır'da Kim Kimi Vuracak O da Belirlenmiş Durumda'

Demirtaş: 'Diyarbakır'da Kim Kimi Vuracak O da Belirlenmiş Durumda'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’da Yeni İhya-Der’in şube başkanı Aytaç Baran’a yönelik suikastın ardından dört HDP’linin öldürüldüğü olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, kentte birçok Hizbullah militanının silahlandırıldığı iddiasında bulundu. Demirtaş, “Kendilerine dönük saldırı olduğunda kim kimi vuracak o da belirlenmiş durumda” dedi.

HDP lideri Demirtaş, 3 kişinin hayatını kaybettiği 402 kişinin yaralandığı bombalı saldırının olduğu İstasyon Meydanı’na gelerek olay yerine karanfil bıraktı. Burada açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Seçime iki gün kala yapılmış büyük bir iç kargaşa amaçlı saldırıydı. O saatte bulunan arkadaşlarımız disiplinli davrandı ve büyük bir kaosun çıkmasını önledi. Burada amaçlanan şuydu, bomba yüzlerce kişinin ölümüne neden olabilirdi. Buradaki kitlenin sıkışıklığı nedeniyle bombanın tesiri geniş alana yayılmadı. Burada yüzlerce ölü çıkarılabilse büyük bir kaos ve kargaşa ortamı oluşturulmak istenecekti ve Diyarbakır’dan başlanarak iç çatışma ve iç savaş görüntüsü uyandırılmaya çalışacak belki de seçim yapılamayacak, Türkiye önü alınamaz bir Suriyelileşme sürecine girecekti.' diye konuştu. 

'Bir kişinin tutuklanmasıyla olaylar aydınlatılmış sayılmaz' 

Olayın üzerinden bir hafta geçtiğini ve tutuklanan bir failin olduğunu anlatan Demirtaş, “Dosya gizli, şu ana kadar valilik ve içişleri bakanlığı bana ve arkadaşlarımıza hiçbir şekilde bilgi aktarmış değildir. Mitingde saldırıya uğran biz, yaralanan biz, ölen biz. Partimizin mitinginde katliam yaşanıyor fakat tek bir bilgi almış değiliz. Bunun arkasında kimler var? Herhalde bu saldırıyı genç bir çocuk yapmadı. Ortada bir zanlı var ama bağlantıları yereldeki işbirlikçileri. Diyarbakır’dan aldıkları destek, Antep, Suriye ve Urfa’dan aldıkları destek, istihbarat desteği.. bütün bunları kim sağladı? Bunlar ortaya çıkarılmadıkça ve kamuoyuna tatmin edici bilgi sunulmadıkça bu olay aydınlaşmış sayılmaz.” dedi.

'Destek almadan buraya gelip 2 bomba patlatamaz' 

Olayla ilgili istihbarat zaafiyetinin olduğunu anlatan Demirtaş, şöyle devam etti: “Bunlar istihbarat desteği almadan buradan bu alçakça eylemi yapamayacaklarına göre kim destek olmuşsa çıkması lazım. Devlet içinden destek almadan Suriye’den biri elinde bombayla gelip Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda benim konuşma yapacağım dakikada iki bomba patlatamaz. Buradan mutlaka destek almış olması lazım. Devlet içerisinde, hükümete bağlı güçler içerisinde mutlaka desteğinin ortaya çıkarılması lazım. Aksi takdirde hepimiz her gün bu tehdidi ve tehlikeyi yaşamaya devam edeceğiz. 

'Kim kimi vuracak o da belirlenmiş durumda'

Bombalı saldırıdan birkaç gün sonra HÜDA-PAR’a yakınlığıyla bilinen bir dernek başkanının katledildiğini hatırlatan Demirtaş şunları söyledi: “Arkasından 4 mahalle meclis sözcümüz, dördü de mahalle meclis sözcümüz, aktif çalışan, hemen arkasından infaz edildi. Tezgahın büyüklüğünü burada herkesin görmesi lazım. Onunla ilgili olarak, kanımca şöyle harekete geçiriliyor tezgah. Bölgede yaklaşık 100 kişiye dönük PKK’nın ya da IŞİD’in suikast yapılacağı istihbaratı dolaştırılıyor önce. Bu istihbarat Emniyet’e ulaştırılıyor, Emniyet de tedbir amaçlı bu kişilere tebligat yapıyor. Bu dernek başkanına da tebligat yapılıyor. İlginçtir bu tebligattan sonra bu kişi öldürülüyor. Tezgah şöyle; bir çok Hizbullah militanı Diyarbakır’da ve birçok şehirde silahlandırılmış durumda. Evlerinde silahlandırılmış durumdalar. Ve kendilerine dönük bir saldırı olduğunda kim kimi vuracak o da belirlenmiş durumda. HÜDA-PAR’a yakın dernek başkanı vurulduğunda kimler aynı dakikada kime misilleme yapacak, vuracak o da belirlenmiş. Ve anında Hizbullahçılar harekete geçip dört arkadaşımızı katlediyorlar. Bu Hizbullah denilen grup, çete, eğer biz provokasyona gelmeyiz diyorlarsa biz bunu bilerek yaptık diyorlarsa bilemem. Bu alçaklığı sadece kınayabilirim'

Diken ve Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0