Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: ‘Türkiye Güvenlik Güçlerinden Hiçbir Unsur Suriye'de Değil’

Davutoğlu: ‘Türkiye Güvenlik Güçlerinden Hiçbir Unsur Suriye'de Değil’

ATKN
15.02.2016 - 14:15 Son Güncelleme: 15.02.2016 - 14:46

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu anda Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsurun Suriye içinde olmadığını söyleyerek, Türkiye'nin uluslararası hukuka saygı gösterdiğini ancak kendi güvenliği neyi gerektirirse o adımı atmaktan da tereddüt etmeyeceğini kaydetti. Davutoğlu ayrıca 'Sovyetler Birliği dönemi 25 yıl önce bitmiştir. Bu dönemi tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için de olumlu sonuçlar, hayırlı sonuçlar doğurmaz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna Başbakanı Arseny Yatsenyuk ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu, Ukrayna ile bugün Rusya'nın, gerek Ukrayna, gerek Kırım'a yaptığı, gerekse de Suriye'de ortaya koyduğu saldırgan tutumuna karşı ortak bir tavrı benimsediklerini bildirdi.'Biz bu görüşmeleri sürdürürken dahi Rusya, balistik füzeyle Hazar'dan atıldığı düşünülen, Azaz'da okul ve hastaneyi vurdu, çok sayıda çocuk ve sivil hayatını kaybetti.

Suriye rejimi, bunu destekleyen Rusya ve diğer ülkeler ve YPG başta olmak üzere terör örgütleri bugün Suriye'de birçok insanlık suçuna sebebiyet veriyorlar. Çözümden önce, bir görüşmeden önce, alanda kazanım elde edebilmek için uluslararası hukuku açık bir şekilde ihlal ediyorlar.'

'Sovyetler Birliği dönemini tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için de hayırlı sonuçlar doğurmaz'

'Sovyetler Birliği dönemini tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için de hayırlı sonuçlar doğurmaz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu, 'Bugün aslında üç ülke toprak bütünlüğü konusunda Rusya'nın tehdidi altındadır, Gürcistan, Ukrayna ve Suriye. Ermenistan'a verdiği destek dolayısıyla Azerbaycan'ın da toprak bütünlüğü de fiilen Rusya'nın tehdidi altında' dedi.

Kırım'da açık insan hakları ihlali söz konusu olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, 'Rus yetkililere buradan bir kez daha şunu ifade etmek isteriz, Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir. 25 yıl önce bitmiştir. Bu dönemi tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için de olumlu sonuçlar, hayırlı sonuçlar doğurmaz. Birleşmiş Milletler'deki veto kartına güvenerek bu tür maceralara yönelmek Rus halkının da benimsemeyeceği bir husustur' şeklinde konuştu.

'Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur şu anda Suriye'de değildir'

'Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur şu anda Suriye'de değildir'

Soru cevap bölümünde Davutoğlu, 'Şu anda Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur Suriye içinde değildir. Türkiye Suriye halkının yanındadır ama Suriye'de hiçbir zaman işgalci olmamıştır. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmamıştır ve olmayacaktır. Türkiye uluslararası hukuka saygı gösterir ama kendi güvenliği neyi gerektirirse o adımı atmaktan tereddüt etmez' dedi.

Şam yönetimi, Türkiye'den 100 kişilik silahlı bir grubun Suriye topraklarına girdiğini iddia etmişti.

'Rusya'nın niyeti ateşkes değil, Suriye rejimini yaşatmak'

'Rusya'nın niyeti ateşkes değil, Suriye rejimini yaşatmak'

Davutoğlu, Suriye rejiminin bu tür iddialarda bulunmak yerine Rusya bombardımanlarında ölen sivillerin hesabını vermesi gerektiğini de belirterek, Rusya'nın bugün yine balistik füzeyle Azez'deki okul ve hastaneyi vurduğunu, çok sayıda çocuk ve sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Münih mutabakatı uyarınca 'ateşkes anlaşması yapılsa bile Halep etrafındaki hava saldırılarına devam edeceği' yönünde Rusya'nın açıklamasının hatırlatılmasına karşılık Davutoğlu şunları kaydetti:

'Bu açıklama Rusya'nın niyetini ortaya koyuyor. Rusya, Halep ve Azez'e yaptığı hava saldırıları ile YPG'yle birlikte Türkiye ile Halep arasındaki insani lojistik koridorunu kapattı. Rusya'nın niyeti ateşkes değil, Suriye rejimini yaşatmak.'

DHA, AA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
12
6
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

rusya ukrayna konusunda haksızdır.türk hava sahasında düşen uçak konusunda türkiye haksızdır.

Pasif Kullanıcı

Adamın ülkesinde işsizlik çift hanelerde almış başını gidiyor, her gün kadınlar öldürülüyor kızlar tecavüze uğruyor, doğuda güya Teröristler yüzünden olan ke... Devamını Gör