Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Putin'e Çağrı: 'Söylem Düzeyindeki Tansiyonu Düşürelim'

Davutoğlu'ndan Putin'e Çağrı: 'Söylem Düzeyindeki Tansiyonu Düşürelim'

Batuhan
03.12.2015 - 16:17 Son Güncelleme: 03.12.2015 - 16:59

Başbakan Davutoğlu, 'Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının tümü, Azerbaycan'a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan'a verdiği desteği sürdürecek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, 'Türkiye olarak tutumumuz açık ve nettir, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının tümü, bir santimetrekare dahi kalmayıncasına Azerbaycan'a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan'a verdiği desteği sürdürecek' ifadelerini kullandı.

"Türkiye kendi sınırlarını korumuştur"

"Türkiye kendi sınırlarını korumuştur"

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bugün ele aldığımız konulardan biri Suriye'de son yaşanan gelişmelerdi. 24 Kasım'da gerçekleşn uçağın düşmesi konusunda bilgi aktardım. Dostumuz, komşumuz ve büyük bir ortağımız olan Rusya'nın Türkiye'nin kendi sınırını koruduğunu anlamasını isteriz.

Türkiye'nin ofansif bir tavrı yoktur olamaz, sınır güvenliğimiz kutsaldır. Suriye krizinden Türkiye kadar etkilenen ikinci bir ülke yoktur. Bizim Suriye'nin bir karış toprağında gözümüz yok.

Türkiye Rusya ile her konuyu görüşmeye hazırız. Farklı kanaatler sergilesek de konuşuruz.

Bugün Çavuşoğlu ve Lavrov görüşecek. Orada da aynı ifadeleri kullanacağız, oturup konuşmaya hazırız.

"Sayın Putin'e buradan çağrıda bulunuyorum"

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türkiye'nin hiçbir şekilde müsebbibi olmadığı bir kriz sebebiyle Rusya'nın Türkiye'ye ekonomik ambargo uygulama kararı almasını da büyük çelişki olarak görüyoruz' diyen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

Türkiye şu ana kadar İran'a uygulanan, Suriye'ye, Rusya'ya uygulanan ekonomik ambargolara aynı ilkeli tutumu takınmıştır. Ekonomik ambargoların siyasi sorunları çözeceğine inanmıyoruz.

Biz Rusya'ya yapılan ambargolara katılmamıştık. Ambargolar her zaman iki tarafa da zarar verir.

Rusya'ya sesleniyorum. Söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Rasyonel iki komşu ülke olarak masa başında sorunların çözülmesi bizim istediğimiz yöntemdir. Putin söylem düzeyindeki ithamlarına son vermeli.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
2
1
0
0
0