Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu Diyarbakır'da: 'Bütün Annelere Taziyelerimi Sunuyorum'

Davutoğlu Diyarbakır'da: 'Bütün Annelere Taziyelerimi Sunuyorum'

FreiGeist
24.09.2015 - 09:50

Bayram namazını Diyarbakır Ulu Camii'de kılan Başbakan Davutoğlu, 'Diyarbakır anneleri ile şehit anneleri bugün bir kez daha bayramda belki hüznü paylaşıyorlar ama onun kadar da aynı kaderi paylaşıyorlar. Bütün annelerimizin, bu dönemde üzüntü yaşamış bütün annelerimize taziyelerimi sunuyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Diyarbakır'daki Ulu Cami'de kıldı.

Davutoğlu, cami çıkışında yaptığı açıklamada, tüm insanlığın, İslam dünyasının ve tüm Türkiye'nin bayramını kutlayan, hacıların haclarının ve dualarının kabul olması temennisinde bulunarak, 'Kurban Bayramı'nı idrak ederken bir kez daha kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin kıymetini daha yakından idrak ediyoruz' diye konuştu.

Arife gününü Konya'da geçirdiğini, Mevlana Müzesi'ni ziyaretinin ardından Diyarbakır'a geldiğini anımsatan Davutoğlu, 'Nasıl arife bayramdan ayrılamazsa Konya Diyarbakır'dan, Bursa Hakkari'den, İstanbul Şanlıurfa ya da Van'dan ayrılamaz. Aynı havanın, aynı atmosferin çocuklarıyız. Asırlarca bir arada, beraber olmuş, asırlarca aynı tekbirlerle bayramı kutlamış bu milletin fertleri, kıyamete kadar da hep birlikte bayram kutlayacak, kardeşlik türküleri söyleyecek, niyaz ve dualarla Rabbimizden hep kardeşlik, uhuvvet, temennisinde, dileğinde bulunacak' ifadelerini kullandı.

Terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri ile hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

'Diyarbakır anneleri ile şehit anneleri bugün bir kez daha bayramda belki hüznü paylaşıyorlar ama onun kadar da aynı kaderi paylaşıyorlar. Bütün annelerimize, bu dönemde hüzün yaşamış bütün annelerimize buradan taziyelerimi sunuyorum. İnşallah ülkemizin etrafındaki ateş çemberinin getirdiği bu zor günler geçecek. Bu zor günlerde, en büyük gücümüz, bayram günlerinde olduğu gibi omuz omuza durmamızdır, kardeşliğimizi baki kılmamızdır, bizi ayırmak, bölmek isteyenlere karşı kelime-i tevhid etrafında ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit vatandaşları olma bilinciyle ayakta dimdik durmamızdır.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0