Görüş Bildir
Haberler
Cumartesi Anneleri CHP'ye Geri Adım Attırdı

Cumartesi Anneleri CHP'ye Geri Adım Attırdı

Onedio Medya
18.01.2014 - 18:43 Son Güncelleme: 18.01.2014 - 18:44

Cumartesi Anneleri CHP'ye Geri Adım Attırdı

CHP, faili meçhul cinayetlerde akrabalarını kaybeden bazı ailelerle Cumartesi Anneleri Platformu’nun isteği üzerine adı faili meçhullerle anılan Sivas’ın Çepni Beldesi Belediye Başkanı emekli Jandarma Albay Hurşit İmren’in adaylığı oy birliğiyle düşürüldü.

CHP’nin önceki gün toplanan Parti Meclisi faili meçhul cinayetlerde akrabalarını kaybeden bazı aileler ile Cumartesi Anneleri Platformu'nun talebi üzerine Sivas’ın Çepni Beldesi Belediye Başkanı emekli Jandarma Albay Hurşit İmren’in adaylığını oybirliği ile düşürdü.

Hürriyet 'in haberine göre, Mardin’in Dargeçit ilçesi Bağözü Köyü sakinlerinden 3’ü çocuk 7 köylünün gözaltında öldürülmelerinden sorumlu olduğu iddia edilen İmren’in adaylığı 3 Kasım’daki PM toplantısında kabul edilmişti. Çepni’nin yeniden aday gösterilme kararı üzerine Cumartesi Anneleri Platformu üyesi bazı aileler, CHP’ye tepkilerini iletmişti. Bunun üzerine önceki günkü PM toplantısında, aralarında Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da bulunduğu bazı isimlerin talebi üzerine İmren’in adaylığı oy birliğiyle düşürüldü. 2007 Genel Seçimleri’nde Sivas’tan CHP’nin 6’ıncı sıra milletvekili adayı olan İmran, 2009’da Çepni Belediye Başkanı seçilmişti.

Ne olmuştu?

1995’te, PKK’ye yardım ettikleri gerekçesiyle Dargeçit Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan Süleyman Seyhan, Abdurrahman Coşkun, Abdurrahman Olcay, Mehmet Emin Aslan ile Nedim Akyön (16), Seyhan Doğan (14) ve Davut Altınkaynak’ı (13) bir daha gören olmadı. Süleyman Seyhan’ın cesedi gözaltına alındıktan 4 ay sonra bir kuyuda bulundu. 2011-2013 arasında Bağözü köyünde yapılan kazılarda kaybedilen 7 kişiden Mehmet Emin Aslan, Seyhan Doğan ve Abdurrahman Coşkun’un kemiklerine ulaşıldı. Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Hurşit İmren’in de bulunduğu bazı isimler hakkında fezleke hazırlayarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Soruşturma Ağustos 2013’ten bu yana sürüyor.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0