Görüş Bildir
Haberler
CNN International Twitter Yasağını Yorumladı!

CNN International Twitter Yasağını Yorumladı!

CNN International Twitter yasağını yorumladı!

CNN International tarafından yayımlanan bir yorumda Erdoğan ile Gülen arasındaki atışma, 'Her ikisinin Türk halkına olan sorumluluklarını gözden kaybettikleri gerçeğinin yansıması' olarak görülüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait oldukları iddia edilen ses kayıtlarının sadece Türkiye'de var olan ve demokrasiye zarar veren siyasi bir krizdeki son gelişme olduğu savunulurken 'Ancak tünel sonunda hala ışık olabilir' değerlendirmesi de yapılıyor.

CNN International tarafından yayımlanan bir yorumda 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını çok büyük bir yolsuzluk skandalına karıştıran ses kaygılarının ortaya çıkması, sadece Türkiye'de var olan siyasi krizdeki son bir gelişmedir. Ancak, gittikçe otoriterleşen bir başbakan ile gölge içindeki bir Gülen hareketi arasındaki rekabet derinleşirken bile tünel sonunda hala ışık olabilir' görüşü dile getiriliyor.

'TWİTTER KAPATMAYA YEMİN EDEREK SİYASİ GÜÇ OLMAKTAN ÇIKTI'

'Gülen harekatı Türkiye'nin başlıca muhalefet gücü' haline geldiği savunulan yorumda 'Erdoğan ile Gülen arasındaki özel mücadele, ülkenin karşı karşıya bulunduğu kilit konulara ilişkin tartışmalara gölge düşürüyor ve Türkiye'nin kırılgan demokrasisini zedeliyor' eleştirisi yapılıyor.

Yorumda şu savlara da yer veriliyor:

'Erdoğan ile Gülen arasındaki atışma, her iki gücün misyonlarını ve sorumluluklarını gözden kaybettikleri realitesini yansıtıyor. AKP, insanların özel hayatlarına müdahale ederek, örneğin Twitter kapatmaya yemin ederek, sorumlu bir siyasi güç olmaktan çıktı. Ve Gülen hareketi, sanki artan siyasi iddialarını geliştirerek sosyal felsefe alanını terk etmiş ve gerçek motivasyonlarına ilişkin anlaşılabilir soruları gündeme getirmiş durumda.

Eğer bu iki güç, odaklarını, orijinal alanlara ve sorumluluklarına çevirebilirse eğer, yani AKP için Türkiye'nin vatandaşlarının günlük hayatlarını iyileştirmek, Gülen hareketi için ise ruhani rehberlik ve sosyal ilerleme sağlamak... O zaman Türk demokrasisi çok daha iyi bir hale gelir ve onlar da kendi kendini yok etmekten kurtarabilirler.' 

ANKA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0