Görüş Bildir
Haberler
Efsane Oyun CM 01/02'de Herkesin Gözdesi Olan Oyuncular Şimdi Ne Yapıyor?

Efsane Oyun CM 01/02'de Herkesin Gözdesi Olan Oyuncular Şimdi Ne Yapıyor?

Hüseyin Esra Yetisen
11.02.2015 - 01:53 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:16

1. Franco Costanzo

1. Franco Costanzo

Oyunun en iyi genç kalecisiydi diyebilirim.Özellikleri gün aşırı gelişen kalecimiz zamanın yetenek sirki River Plate klubündeydi.

Gerçek hayattaki kariyeri oyundaki kadar iyi olmasada Basel klübünde iyi bir istikrar yakalamış ve 5 sezon bu klübün formasını giymiştir.

Daha sonra Olimpiakos'ta denenmiş 6 maç oynamış beğenilmeyerek Şili'nin en ücra köşelerinde  Deportivo Catolica adında bir klübe gitmiştir.

34 yaşındaki kaleci halen bu klübün formasını giymektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sebastien Frey

2. Sebastien Frey

Zaman zaman kötü maçlar çıkarsada her Cm fanatiğinin kalesinde görmek istediği adam.Uzuuun yıllar İtalyada sırasıyla Parma-Fiorentina ve Genoa gibi köklü klüplerin kalesini korumuş yaşı ilerledikçe ötelenmiştir.

2013 yılında zamanın Bursaspor Teknik Direktörü 'huleee bu adam cm de 1 numaraydı alak bakam' yaklaşımından sonra Transfer edilmiş istikrarı koruduğu için oynamaya devam etmiştir.

Her ne kadar geyik yapsakta kafası olmasa iyi kalecidir.

3. Isaak Okoronkwo

3. Isaak Okoronkwo

Ahada benim adamım.Defansın her yerinde her şekilde oynayan zaman zaman ileri çıkıp skora destek olan sakatlanmak nedir bilmeyen hayvan gibi futbolcudur kendisi.

Shaktar'dan cüzzi bir miktara alınır.2 sezon sonra Milana 30milyona satılır.

Shaktar'dan sonra kısa bir İngiltere macerası olmuştur.Aktif Futbol yaşantısı Rusya'nın FK Rostov takımında devam etmektedir.

Unutulmayacaksın Oko...

4. İfanyi Udeze

4. İfanyi Udeze

Udeze mi? udemi ze? bu adami Kocaelispor'a getirmek için Kankeytam Lazarovla aram bozulmuştu.Neymiş Takım arkadaşlarına takındığım tavır hoşuna gitmiyomuş.Ulan at ağazlı sen topunu oynayasana.Neyse...

İfanyi Udeze ekürisi Okoronkwo gibi Nijeryalı olup en az onun kadar hayvandır.

Özellikleri artmaz belki.Belki Değeride 5 Milyonu geçmez.Ama her maç en az 8 puanla oynar.Sadıktır.Kıçı kalkmaz.Bir tane finalde kaybettin diye 'banane daha büyük klübe gitcem' demez.Adamdır o...

Kiralanmaları hariç 2001 yılından Beri Yunanistan'ın PAOK takımındadır.Cm de olduğu kadar forsu hiç bir zaman olmamış, aza tamahta etmemiş lakin çoğuda bulamamıştır.

5. Assane N'diaye

5. Assane N'diaye

Gelelim bir CM de yıldız gerçek hayatta mendilci futbolcuya daha.

Shaktardaki performansıyla 1 yılda oyundaki bütün Scout'ların dikkatini çeken N'diaye defansin her yerinde oynaması ve ucuz maliyetiyle Transfer listelerinin en güzide futbolcusu olmuştur.

N'diaye alınır Defansın önüne konulur.Arkasına Okoronkwo ve Udeze Yerleştirilir.Sonrasında gol yemek unutulur.

Lakin gerçek hayatta böyle kolay değildir.CM nin o parıltılı ışıkları altında başarıdan başarıya koşan N'diaye Shaktar'daki 2 yılın ardında Senegalde dandirik bir takımın yolunu tutar ve orda 3 sezon kalır.

2006 yılından sonra kendisinden haber alınamayan N'diayeyi arayan Babası Okuncau 2008 yılında Müge Anlıya Katılmış Gençlerbirliğindeki her oyuncuya benzetildiği için umutları yitmiş ve köyüne dönmüştür.

6. Cafu

6. Cafu

Bu adamı anlatmaya gerek yok aslında ama bir kaç bişey yazmak boynumun borcudur.

Oyunda Roma'nın hüküm sürdüğü bütün kupalara ambargo koyduğu yıllarda kadroda vazgeçilmeyen adamdır Cafu.Bana göre Dünyadaki gelmiş geçmiş en iyi beklerdendir kendisi.Brezilya Milli Takımının en şahşahalı dönemlerinde forma giymiş 2006 da Milli takımdan ayrılmıştır.

6 Yıl romada 5 Yıl Milanda geçirdiği Futbolla dolu senelerin ardından 2008 yılında Futbol kariyerini noktalamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Wilfred Bouma

7. Wilfred Bouma

Oyunun en sağlam sol beklerinden biri olan Bouma'nın PSV'de yıldızı parlıyor.

Daha sonra bütün dünya klüplerinin ilgisini çekiyor.

Oyuna ilk bulaştığım lise çağlarında 'yav su sol beke kimi alayım' diye sorduğumda Herkes Bouma yanıtını veriyordu.Bence ulen neki bu adam bu kadar övülüyor diye 3 sezon uğraşmıştım Kocaelispora almak için.Nihayetinde aldım.

Her maç 7.5 ortalamayla oynadı ama ben pek isinamadim buna.Sakatlanıyordu sürekli at kafası.Bende 'yinemi vilfirid ya yapma vilfirid' diyodum.

Ama Şampiyonlar ligi finalinde tüm tabuları yıktı.Lige ambargo koyduğum Kocaelispor'umla Nihayet Şampiyonlar liginde finale kalmıştım.Rakip Madrid'ti ama korkmuyordum.Arkamda Hodrimeydan vardı.

Maç 1-1 bitti.2. uzatma devresinin bitimine 3 dakika kala bu at kafası çıktı sahneye o golünü attı bense odamda şampiyonluk turunu.

Oyunda nice başarılarımda birlikte olmuşumdu Bouma'yle ama gerçek hayatta 2005 yılına kadar formasını giydiği PSV den ayrılıp İngiliz ekibi Aston Villa'yla anlaşmış.Burada geçirdiği 5 senenin ardından 2010 yılında emekli olmuş kardeşim.Yolu açık ola...

8. Taribo West

8. Taribo West

Gelelim oyunun ot kafalı amcasına.Oyun başladığında Takımı yok cüzzi bir miktara alıyorsunuz.Ama yabancı kontenjanından dolayı pek sevmediğim bir adam.Zaten antipatik geliyodu.O saç ne hımısını.

Gerçek hayatta dakikada bir klüp değiştiren Taribo Milan'dan İngiltere'de Derby'e Ordan Tekrar Milan'a Sonrasında Almanyada Kaiserslatern'e  ordan Partizan'a dahası Al-Arabi'ye sonra Plymouth'a sonrasında Lagos ve ardından Paykan FC 'ye giderek  5 yılda 3 kıta gezen ilk futbolcu olarak tarihe geçiyor.

Saygılar çim adam..

9. Mark Kerr

9. Mark Kerr

Gelelim Orta Sahaya.

Mark Kerr benim oyun boyunca en istikrarlı oyuncum olmuştur.

İskoçya liginde Falkrik takımından 60bin'e aldığım futbolcu.Ne istatistikler alt üst etmiştir beheyyy.

Mühim maçlarda kurtarıcım olduğuda olmuştur.Defans sakatlandığında 'ben geçerim' dediğide.

Hatta bir Super Kupada kalecim sakatlanmış yerine soktuğum kalecide kırmızı kart yemişti.Maç uzatmaya giderken kaleye Mark Kerr i sokmuştum.

Maç penaltılara kaldı.Evet Mark penaltı kurtarmadı ama olsun.Dışarı atsalarda ben kazandım.

Hakiki futbol hayatında İskoçya sınırları içinde akıllara gelebilecek bütün klüplerde forma giymiş her klüpte istikrarlı oynamış lakin tercih edilmemiştir.Büyü falan yapılmıştır kanımca..

2015 yılında ilk klübü Falkirk kucak açmış.İlk aşkını unutmayan kız tribi atarak yanakları kırmızı ola ola sözleşme imzalamıştır.

10. Sergey Nikiforenko

10. Sergey Nikiforenko

Oyundaki Belarus Bug'unun bugunu çıkaran oyuncudur kendisi.Forvetin arkasında görev alır ama forvetten fazla gol atar.Beleş denilebilecek fiyata alınır.40 milyona satılır.4 senede Türk olur ele ense kıça parmak atar ama oyunundan zerre taviz vermez.

Nikiforenko deyince akan sular durur benim için.42 maçta 68 gol atmışlığı vardır.Alex de souza'nın hem koşanı hem güçlüsü hemde hırslısıdır.Dehşettir kendileri.

Lakin gerçek hayat öyle değildir Sergey için.Belarus'un Vişeyşaya liginin Soligorsk takımında 10 yıl oynayıp 20 gol atabilmiş ve 2010 Kovulmuştur.Hadise muhtemelen şöyle gerçekleşmiştir.

2.sene: 

Başkan:Ya hoca bunu aldında gol falan atmıyo.

Hoca:Sen merak etme sonradan açılcak o.

5.sene:

Başkan:Hoca bundan bi bok olmaz bak gönder gitsin.

Hoca:Cm'de çok iyiydi ama biraz daha bekleyelim dur.

10:sene

Hoca:Sergey

Sergey:Efendim hocam.

Hoca.S.ktir git !!!

Ama oyunun en hakiki adamıdır.Birtanedir.

11. Julius Aghahowa

11. Julius Aghahowa

Gollerinden sonra attığı taklalarla meşhur olan bu isim.Sergey ile yanyana oynatılırdı genelde.Gerisini siz düşünün artık.

Oyunda genceciktir.Shaktardadır.Hemen alınmazsa değeri 4-5 milyona çıkar.Sonra Barcelona alır zaten sizde ölmesini beklersiniz.

Oyunda bütün istatistikleri dağıtır.Kariyeri boyunca 1300 maç oynadığı görülmüştür.Ama çok huysuzdur.Osuruktan nem kapar.Morali bozulur üzülür.Bi kere üzüldümüde arkası gelir.Göndermekten başka çareniz yoktur.

Shaktarda 7 güzel sene geçirmiş Taklacı futbolcu 1 yıl Wigan'da kaldıktan sonra Türkiye'nin yolunu tutmuş Kayserisporla anlaşmıştır.Fenerbahçe'ye yaptığı Hat trick unutulmazdır.Her golden sonra attığı taklalar hala gözümün önündedir.Kayserispordada huzursuzluk çıkardığı için sözleşmesi fesh edilmiş eski klübü Shaktar'a geri dönmüştür.

29 yaşındaki futbolcu Halen Shaktardadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Maxim Tsigalko

12. Maxim Tsigalko

Ve geldik oyunun en mükemmel adamına.Zamanında 'Hagi' için söylenmiş 'sağ ayağına 500 sayfa roman yazılır sonuna solaktı diye eklenir' sözünü tiye alan bir Cm efsanesidir kendisi.Her iki ayağınıda herşekilde kullanır bu insan evladı.

Çok cüzzi bir rakama transfer edilip.Maç başına 2.7 gol ortalamasına kadar çıkmışlığı vardır.

Kocaelisporda oynadığı 14 sezonda 1211 gol atmıştır bu hayvan.Dahası hiçbir zaman Üzgün olmamış neredeyse hiç sakatlanmamış.Bana hiç sorun çıkarmamıştır.Yaşı 36 olduğunda asistan menejerim yapmışımdır Tsigalko'yu.Tatile gitmişimdir gözüm arkada kalmadan.

Maxim Tsigalko karakteri oluşturulurken gıda zehirlenmesine yol açıcak derecede insanüstü yükleme CM editörlerinin başının altından çıkmıştır herhalde.Bu bir hata olamaz.

Çünkü Tsigalkoyu ünlü yapan hiçbir zaman Futbolculuğu olmamıştır.

O CM'de yıldızdır sadece.

Dinamo Minskte 53 Maçta 28 gol attıktan sonra yavaş yavaş düşüce geçmiştir kendisi.

Fc Naftan Novopolotsk Takımından forma giydikten sonra Kazakistanın Kaisar FK klübüne gitmiş bekleneni veremeyince Ermenistanın FC Banants Klübüyle Sözleşme imzalamış ardından Beyaz Rusyanın Alt ligindeki Saviv Bogilev Takımına geçmiş Klübün kapanması üzerine serbest kalmıştır.

Böylesi Türk Filmlerinde bile yoktur denecek bir hayat hikayesi vardır.Tsigalkonun.

Şimdi nerdedir kiminledir bilinmez.

Belki iyi bir çocuk olursanız halı saha maçlarınızda eşofmanla görebilirsiniz..

13. Bonus =)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
14
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın