Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar İçin Bir Mucize: Çivanperçemi ve Faydaları

Kadınlar İçin Bir Mucize: Çivanperçemi ve Faydaları

Çivanperçemi bitkisi nedir?

Civanperçemi bitkisi toplum tarafından farklı isimler ile bilinmektedir. Binbiryaprakotu, barsamaotu, akbaşlı ve kandilliçiçeği gibi yörelere bağlı olarak farklı isimler almıştır. Boyu 10-100 cm arasında değişen, mayıs ve ekim aylarında genellikle sarı ve beyaz çiçek açan bir bitkidir. Civanperçemi bitkisinin çok fazla türü vardır. Türkiye’de yetişen ve bilinen yaklaşık olarak 40 farklı türü olan bu bitki genel olarak tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Civanperçemi bitkisini hemen hemen her yerde kolaylıkla görebilirsiniz. Eğer kendiniz toplayıp kullanmak istiyorsanız, birkaç ayrıntıya dikkat etmelisiniz. Bu ayrıntılar şunlardır;

İlk olarak civanperçemi toplayacağınız yer kesinlikle yol kenarında olmamalıdır. Çünkü yol kenarında yetişen bitkiler arabaların egzoz gazlarına maruz kalarak, faydalı olmaktan çok içine hapsettiği zehirli gazlardan dolayı zararlı bir hal almaktadır. Bu konuya ayrıca dikkat etmeli ve özen göstermelisiniz. Daha çok yollardan uzak, iç kısımlarda bulunan civanperçemi bitkilerini toplamalısınız. Bilmeniz gereken diğer bir detay bitkiyi öğle saatlerinde, güneş tam tepedeyken toplamalısınız. Çünkü bu saatlerde bitki doğal bir aroma yayar, eterli yağları ve şifa gücü en üst noktadadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Civanperçemi bitkisinin faydaları nelerdir?

Çivanperçeminden en çok faydalanan grup kadınlardır. Çünkü kadınlar için mucize niteliğinde bir bitkidir. Civanperçemi bitkisini tüketen kadınlar, adetlerinde hiçbir sıkıntı ile karşılaşmazlar. Özellikle geciken adet kanamaları için, civanperçemi çayı adet söktürücü özelliğindedir. Ergenlik ve menopoz dönemindeki adet düzensizliklerine birebir faydalı bir bitkidir. Ayrıca menopozdaki psikolojik sıkıntıları da sakinleştirdiği görülmüştür. 

Yine kadınlarda görülen beyaz akıntı, genital enfeksiyonlar, rahim kanseri, yumurtalıklarda iltihaplanma gibi birçok hastalıkta faydalı olmaktadır.

Civanperçeminin kadınlar için bir diğer etkisi de, civanperçemi ile yapılan banyolardır. Özellikle kadınların üreme organlarında oluşan rahatsızlıklar için civanperçemi ile yarım banyo yapmaları tavsiye edilmektedir. Bu işlem için 100 gr civanperçemi soğuk suyun içerisine koyulur, bir gün bekletilir. Ertesi gün kaynayana kadar ısıtılır ve banyo suyuna ilave edilir. Civanperçemi ile yarım banyo yaparken, böbrek kısımlarının suyun dışında kalmasına büyük özen gösterin.

Bir diğer faydası da mide içindir. Midede oluşan her türlü rahatsızlığa karşı civanperçemi çayı tavsiye edilmektedir. Mide kanamaları, ülser ve mide kanseri gibi birçok rahatsızlığa karşı içilen civanperçemi çayı ile risk en az düzeye inmektedir.

İştah açıcı ve gaz söktürücüdür. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek dışkılamayı kolaylaştırır, hazımsızlığa iyi gelir.

Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir, ateş düşürücü ve balgam söktürücü etkisi vardır. Bitkinin diğer bilinen faydaları; migren baş ağrıları, kalp damar rahatsızlıkları, baş dönmesi ve yüksek tansiyona iyi gelmesidir.

Civanperçeminin tazesinin sıkılmasıyla elde edilen su, nefes yollarını temizlemektedir. Bu suyun kan dolaşımını da düzenlediği bilinmektedir.

Cilt bakımında da özellikle bayanlar tarafından tercih edilen şifalı bir bitkidir. Civanperçemi bitkisinin sivilcelerden sonra yüzde oluşan çöküntülere karşı oldukça etkili olduğu görülmüştür. 1 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı civanperçemi koyun. Yaklaşık 20 dakika boyunca dinlenmesini bekleyin.

Daha sonra bir pamuk yardımı ile yüzünüze sürün. Bu şekilde civanperçeminin suyunu yüzünüze düzenli olarak uygularsanız, bir süre sonra yüzünüzde olan çöküntülerin azaldığını ve hatta yok olduğunu görmeniz mümkün olacaktır.

Civanperçemin nasıl kullanılır?

Civanperçemi çayı hazırlamak için 1 su bardağı suyu kaynatın. Kaynattığınız suyun içerisine 1 tatlı kaşığı civanperçemi koyun.Daha sonra 10 dakika demlenmesini bekleyin. Süzerek tüketebilirsiniz. Civanperçemini sakın kaynatmayın. Kaynatırsanız içindeki etkin maddeler ölebilir. En doğrusu demleme yöntemi ile çayı hazırlamaktır. Tıpkı diğer tüm çaylar gibi bunu da taze tüketmeye özen gösterin, bir gün önceden demlenmiş çayın hiçbir faydası olmadığı gibi zararı bile dokunması söz konusudur.

Civanperçeminin yan etkileri nelerdir?

Aster ailesinden bitkilere (krizantem, papatya ve yakubotu) karşı alerjiniz varsa civanperçemine karşı alerjiniz olma olasılığı yüksek. Civanperçemi cildinizi güneş ışınlarına daha duyarlı hale getirebilir bu nedenle hassas bir cildiniz varsa özellikle yaz aylarında kullanmanız tavsiye edilmez. Düşük riskini arttıracağı için hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Emziren anneler için henüz bir araştırma bulunmamakla birlikte içmemeniz daha iyi olacaktır.

Kaynak: http://bilgihanem.com/civanpercemi-ne...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın