Görüş Bildir
Haberler
Çınar Saldırısıyla İlgili Gözaltına Alınan 2 Kişi Tutuklandı

Çınar Saldırısıyla İlgili Gözaltına Alınan 2 Kişi Tutuklandı

ATKN
17.01.2016 - 18:16

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu, 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 39 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çınar'da 13 Ocak günü İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor. 1 polisin şehit olduğu, 5 kişinin öldüğü, 39 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından gözaltına alınan 2 şüpheli, olaydan sonra sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

TEM Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan ve bomba yüklü araçla yapılan saldırı ile ilgileri olduğu değerlendirilen şüpheliler İ.Ö. ve H.D., sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından bugün savcılığa sevk edildi. 

Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler daha sonra 6 kez, 'Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme' ve 'Silahlı Terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmak üzere Çınar Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Çınar Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık kaynakları, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın