Görüş Bildir
Haberler
Cilt Sağlığına İyi Gelen Besinler Hangileridir? İşte Cilde Faydalı Yiyecekler Listesi...

Cilt Sağlığına İyi Gelen Besinler Hangileridir? İşte Cilde Faydalı Yiyecekler Listesi...

Müge Kakşi
05.08.2021 - 11:31

Vücut sağlığımız kadar cilt sağlığımızda oldukça önemlidir. Cilt sağlığı fiziksel olarak kullanılan bakım ürünlerinin kullanımına bağlansa da bakım ürünleri ne yazık ki tek başına yeterli olmuyor. Cildimiz de diğer organlarımız gibi vücudumuzun bir parçasıdır ve yediğimiz yiyeceklerden etkilenir. Peki cilt sağlığına iyi gelen besinler nelerdir? Cildi güzelleştirmek için ne yemeliyiz? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bizi psikolojik olarak özgüven açsısından etkileyen cildimizin güzel olması büyük oranda bizim elimizde. Beslenme düzenimizle doğru orantılı olarak etki gösteren cildimiz yediğimiz yiyeceklerden oldukça etkileniyor. Cilt sağlığımıza iyi gelen besinler arasında bol vitaminli ve mineralli yiyecekler bulunuyor. Ayrıca su tüketimi de ışıltılı ve sağlıklı bir cilde kavuşmamız için bir numaralı kural. Bizde cildimize iyi gelen yiyecekleri ve detayları haberimizde sizler için derledik...

Cilt Sağlığına İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Cilt Sağlığına İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Bir çoğumuz gün içerisinde cildimizle oldukça vakit geçiriyoruz. Çeşitli bakımlar yaptığımız cildimizin güzel gözükmesi hepimiz için oldukça önemli. Fakat sadece bakım ürünleri kullanarak cildimizi güzelleştirmemiz pek de mümkün değil. Diğer organlarımız gibi cildimiz de yediğimiz besinlerden oldukça etkileniyor. Bu yüzden besinlerimizi seçerken cilt sağlığımızı da göz önünde bulundurmalıyız.

Cildi Güzelleştirmek İçin Ne Yemeliyiz?

Cildi Güzelleştirmek İçin Ne Yemeliyiz?

Cildimize iyi gelen yiyeceklerden bazılarını şöyle sayabiliriz;

  • Omega-3 bakımından oldukça zengin olan besinler cildimizin kurumasını engellerken tüketmememiz durumunda siyah noktalarda da artış görebiliriz. Bu besinlere örnek olarak hepimizin bildiği gibi deniz ürünleri, baklagiller ve kuru yemişleri sayabiliriz.

  • Kullandığımız cilt bakım ürünlerinin içerisinde de oldukça fazla bulunan c vitamini cildimizin ışıldamasını sağlarken kolojen üretimine destek olarak kırışıklık ve sarkıkların önüne geçer. Bu besinler arasında portakal, kivi, limon gibi meyveleri sayarken maydanoz, brokoli, biber ve lahana gibi sebzeleri de ekleyebiliriz. 

  • E vitamini de yine kullandığımız cilt bakım ürünleri içerisinde oldukça rastladığımız bir vitamindir. E vitamini antioksidan özelliği göstererek cildimizi dışarının zararlı etkilerine karşı korur. E vitamini içeren besinler arasında ise avakado, badem, fıstık, lahana, ay çekirdeği, zeytinyağı vardır.

  • Diğer bir içerik ise cilt tonunun eşit olmasına, siyah nokta ve akne gibi problemlerin önlenmesine ve kolajen üretiminin sağlanmasına neden olan çinkodur. Yüksek miktarda çinko içeren besinler arasında deniz ürünleri, buğday ürünleri, süt ve yumurta gibi hepimizin kolaylıkla ulaşabildiği besinler var.

  • Tüm bu besinlerin yanında tüketmemiz gereken en önemli şey ise sudur. Vücudumuza gerekli miktarda su tüketmek cildimizin kuruluğunu önlerken sağlıklı ve canlı gözükmesini sağlar.

Hepimizin ulaşabildiği bu besinleri düzenli bir şekilde tüketmek cildimizin sağlıklı ve ışıltılı görünmesini sağlarken yaşlılık belirtilerinin de önüne geçer. Sizde bu ve türevi besinleri tüketerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın