Görüş Bildir
Haberler
CIA Direktörü: 'Orlando Saldırısında Terör Örgütü Bağlantısı Yok'

CIA Direktörü: 'Orlando Saldırısında Terör Örgütü Bağlantısı Yok'

CIA Direktörü John Brennan, ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'ni IŞİD hakkında bilgilendirdi.IŞİD'in militan sayısının El Kaide'nin en güçlü olduğu dönemden bile fazla olduğunu belirten Brennan, örgütün Libya'yı operasyon merkezi olarak kullanmasından endişe duyduklarını söyledi. Brennan ayrıca, Orlando'da eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne yönelik olarak düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda hiçbir terör örgütü ile doğrudan bir bağ bulunmadığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CIA Direktörü John Brennan 

CIA Direktörü John Brennan ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'ni IŞİD hakkında bilgilendirdi. Brennan'ın komiteye sunduğu rapor IŞİD'in savaşçı sayısı bakımından ulaştığı güce dikkat çekiyor. Raporda ayrıca IŞİD'in Libya'da artan faaliyetlerinin Avrupa'da terör saldırılarını artırabilecek bir unsur olduğu vurgulanıyor.

"Libya'da sayıları arttı"

"Libya'da sayıları arttı"

Brennan, IŞİD'in Libya'yı operasyon merkezi olarak kullanmaya giderek daha fazla ağırlık vermesinden endişe duyduklarını belirtti. Brennan, IŞİD'in Libya'da 5 bin - 8 bin arası savaşçısı olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Buna karşın, Brennan'ın sunduğu CIA raporuna göre örgütün Irak'taki üye sayısı 19 binden 18 bine ve Suriye'deki savaşçı sayısı 25 binden 22 bine indi.

Brennan, örgütün Libya'da güçlenmesinin Avrupa'da düzenlenecek saldırıları artırması bakımından bilhassa kaygılandırıcı olduğunu vurguladı. CIA direktörü, Avrupa ülkelerinin terörle mücadele konusunda yakın dönemde ilerleme kaydettiğini fakat istihbarat paylaşımında zayıf kaldıklarını söyledi.

"Esad son bir yılda güçlendi"

"Esad son bir yılda güçlendi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'deki siyasi durum hakkında ise, Rusya'nın desteğinin Beşşar Esed yönetimini güçlendirdiği bilgisini verdi. Brennan, 'Bundan bir yıl önce Esed geri adım atmış haldeydi. Muhaliflerin operasyonları Suriye ordusunu zayıflatmıştı. Bu yıl, geçen yılın Haziran'ına göre Esad çok daha güçlü bir konumda' dedi.

Brennan, Rusya'nın hava saldırılarının büyük çoğunluğunun 'meşru muhalifleri' hedef aldığını belirtti.

"Orlando saldırısında örgüt bağlantısı yok"

"Orlando saldırısında örgüt bağlantısı yok"

CIA direktörü, gelen soru üzerine Orlando saldırganının hiçbir terör organizasyonu ile doğrudan bağlantısını bulamadıkları yanıtını verdi.

Orlando'da 49 kişiyi öldüren Ömer Metin'in saldırıdan önce acil servis hattı 911'i arayarak IŞİD'e bağlılık yemini ettiği öğrenilmişti.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mrzincir

Adamlar kendi yarattığı örgütü nasıl da koruyor. Tabi ayarda tutmak lazım

Kendine eşcinselligi yediremeyen homofobik psikopatın teki; Boşuna demiyoruz homofobikler gizli eşcinsellerdir diye...

devrim dengiz

ozaman siz yaptınız :)