Görüş Bildir
Haberler
CHP Lunapark Kazaları İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP Lunapark Kazaları İçin Meclis Araştırması İstedi

Sondurak Sondurak
15.09.2014 - 16:17 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 16:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP, lunapark kazaları için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, lunaparklardaki eğlence aletlerinde yaşanan kazaların önlenebilmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin sağlanarak, denetimlerin düzenli olarak yapılabilmesi amacıyla Meclis’te komisyon kurulması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde, Makine Mühendisleri Odası'nın lunapark kazalarına ilişkin hazırladığı rapora işaret edilerek şöyle denildi:

“Makineler ömrünü doldurmuş olmasına rağmen kullanılmaya devam ediyor. Oyuncakların yanında bulundurulması zorunlu olan ve bineceklerin uyması gereken kuralların yazılı olduğu tabelalara rastlamak mümkün değil. Standartlara göre lunaparkların ruhsat alabilmeleri için her Nisan ayında yeniden denetlenmeleri gerekiyor. Kış döneminde kullanılmayan cihazlar, kontrolden geçtikten sonra kullanılabilir ya da bakıma ve parça değişimine ihtiyaç var şeklinde raporlandırılıyor. Ancak bu konuda denetlemeler sık yapılmadığı için birçok lunapark ruhsatsız işletiliyor. Kilo, yaş ve kıyafet sınırlamasına da dikkat edilmiyor. İstanbul ve Türkiye genelindeki lunaparklarda çalışan operatörlerin çoğu ise 18 yaşından küçük.” (ANKA)

Kaynak: http://www.sondurakhaber.com/haber-12...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0