Görüş Bildir
Haberler
'Cevizli Tekel Alanı Park Olarak Kalsın'

'Cevizli Tekel Alanı Park Olarak Kalsın'

Bakırköy Halk Meclisi
20.10.2014 - 10:39 Son Güncelleme: 20.10.2014 - 13:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cevizli Tekel Alanının kamunun kullanımına açık bir park alanı olarak kalması yönünde 2009 yılından beri mücadele eden Cevizli Tekel Dayanışması bir basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama;

“Bakanlık eliyle yapılan parçacıl planlarla bölgenin nüfus ve altyapı yoğunluğu arttırılırken, yeşil alan ve sosyal donatı alanları, artması gerekirken, var olanlar da yağma düzeni içinde talan edilmektedir.

Bütüncül bir planlama yaklaşımının gereği olan; yoğunluk-yeşil alan ve donatı alanı dengesi, parça parça yapılan plan tadilatlarıyla bozulmaktadır.

3. Derece Doğal Sit olan Dragos bölgesindeki bu alan barındırdığı yoğun ağaç ve bitki örtüsü nedeni ile bölge halkının ihtiyacını karşılayacak doğal park alanı niteliğindedir. Ayrıca devam etmekte olan kazılarla bir kısmı ortaya çıkarılan Bizans dönemine ait bir sarayın bölümleri olduğu düşünülen yapıların, yüzey tarama çalışmaları ile alan içersinde yayıldığı tespit edilmiştir. Bu özelliği nedeniyle de alan aynı zamanda bir arkeolojik park olma özelliği taşımaktadır.

Tekele ait bu alanın bir kısmı maliye hazinesine devredilip, özel bir üniversiteye 49 yıllığına neredeyse bilabedel verilirken, diğer bölümleri de Toki’ye devredilerek parça parça satışa çıkarılmıştır. Satışa çıkarılan bu alanlar içinde ne yazık ki İmar Planlarında park olarak ayrılmış alanlar da var.

Kentlerin yağmalanması öyle bir boyuta ulaşmıştır ki, belediyelere devredilmesi gereken park alanları bile satış yöntemiyle özelleştirilmektedir.

• Kamusal alanların, Parkların, meydanların özelleştirilmesine,

• Sahillerin doldurularak yağmalanmasına,

• Tarihi, arkeolojik sit alanlarının ve kültürel değerlerin talan edilmesine,

• Okulların, hastanelerin, sinemaların, tersanelerin, garların OTEL ve AVM yapılmak için satılmasına,

• Afet sonrası toplanma alanı olarak ayrılan yerlerin birer birer AVM ve Residance’ lara kurban edilmesine;

• İçinde bulunduğumuz ekonomik krizin üretim yerine kamu mallarının satışıyla çözülmeye çalışılmasına;

• Özelleştirme adı altında sürdürülen kent yağmalarına,

H A Y I R!…

Yaşam Alanlarımıza müdahale ederek topluma dayatılan projelerin gerçekleştirilmesi uğruna bilim, teknik, etik ve hukuk tanımaz davranışlar sona erdirilmelidir.

Sağlıklı kentleşme ile yaşanılır bir kent ortak talebimizdir.Yaşam alanlarımızı ve yaşamımızı özgür kılmak için mücadeleye devam edeceğiz..”

CEVİZLİ TEKEL DAYANIŞMASI

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/direni...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0