Görüş Bildir
Haberler
CES 2016'nın En Havalı Cihazları

CES 2016'nın En Havalı Cihazları

Batuhan
11.01.2016 - 16:09 Son Güncelleme: 11.01.2016 - 20:25

2016’da tanışacağımız birçok teknolojik ürünü önceden tanıma imkânı bulduğumuz CES sona erdi. Peki CES 2016’dan, akıllarda kalan en havalı cihazlar hangileri?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta düzenlenen CES 2016 ’da teknoloji dünyasının birbirinden önemli isimleri boy gösterdi. 6 – 9 Ocak tarihleri arasında binlerce ziyaretçiyi misafir eden CES fuarında, 2016 yılında piyasaya sürülmesi planlanan birçok yeni teknolojiyi de öğrenme fırsatımız oldu.

CES 2016’da gösterilen teknolojilerin bazıları alışık olduğumuz türden şeyler vaad ederken, bazıları ise içerisinde, geleceğe ışık tutacak türden yenilikler barındırıyordu.

Peki CES 2016'nın en akılda kalıcı, en dikkat çekici cihazları, teknolojileri nelerdi? Dilerseniz bu teknolojileri bir kez daha hatırlayalım.

LG Kavisli Ekran Teknolojisi

LG Kavisli Ekran Teknolojisi

LG’nin “Rollable Display” olarak tanıttığı yeni kavisli ekran teknolojisi, CES 2016’da en çok dikkat çeken ürünlerden birisiydi.

Bugüne kadar geliştirilen birçok kavisli ekranın aksine, çok daha esnek bir yapıya sahip olan LG Rollable Display, gelecek temalı filmlerde görmeye alışkın olduğumuz dijital gazete ve dergiler için de önemli bir adım olarak lanse edildi.

LG’nin Rollable Display teknolojisini ilk etapta yeni nesil akıllı telefonlarında ve televizyonlarında kullanması bekleniyor.

LeTV Le Max Pro

LeTV Le Max Pro

Global pazarın yeni oyuncularından biri olan LeTV, CES 2016’da yaptığı atakla tüm teknoloji severlerin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Geniş bir kitle, Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 820’yi ilk defa HTC, LG, Samsung ya da Xiaomi imzası taşıyan bir telefon üzerinde görmeyi beklerken, Snapdragon 820’li ilk telefon LeTV’den geldi.

CES 2016’da sahne alan Qualcomm, gücünü Snapdragon 820 yonga setinden alan ilk telefon LeTV Le Max Pro’yu resmi olarak tanıttı.

Huawei Watch Elegant ve Jewel

Huawei Watch Elegant ve Jewel

CES 2016’nın en havalı, en göze çarpan teknolojilerinden birisi deHuawei’nin elit sınıfa hitap eden yeni akıllı saat modelleriydi. Elegant veJewel olarak tanıtılan bu modeller, teknik özellikleriyle Huawei Watch’ın temel hatlarına bağlı kalsalar da, tasarımlarıyla göz doldurmayı başardılar.

Bu iki lüks saatin ne zaman ve hangi fiyattan satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MyFC Jaq

MyFC Jaq

The Jaq tarafından geliştirilen MyFC isimli taşınabilir şarj cihazı, hidrojenle çalışan sistemiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

1800 mAh’lık azımsanmayacak bir güce sahip olan taşınabilir şarj cihazını tekrardan doldurmak için ise hidrojen dolu kartujları doldurmak yeterli oluyor.

Şimdilik yalnızca iPhone 6s ve Galaxy S6 ile uyumlu olan MyFC taşınabilir şarj cihazının önümüzdeki dönemde daha geniş bir model yelpazesine hitap etmesi bekleniyor.

Huawei MedpaPad M2

Huawei MedpaPad M2

CES 2016’da en dikkat çeken cihazlardan birisi de, Huawei’nın 10 inçlik yeni tableti MedpaPad M2’ydi.

Gücünü Huawei imzalı Kirin 930 yonga setinden alan MediaPad M2’de 2GB RAM ve 16GB dahili depolama alanı bulunuyor. 1920x1080 piksel çözünürlüğünde 19 inçlik bir ekrana sahip olan Huawei MedpaPad M2’nin fiyatı ise 349 dolar.

Samsung Akıllı Buzdolabı

Samsung Akıllı Buzdolabı

CES 2016’da sahne alan Samsung, tanıttığı akıllı buzdolabı modeliyle de büyük ilgi gördü. Çift kapılı gardırop tarzı buzdolabına 21.5 inçlik devasa bir ekran yerleştiren Samsung mühendisleri, buzdolabının içerisine yerleştirdikleri kameralar sayesinde, kullanıcılara önemli avantajlar sağlamayı amaçlamış.

Telefonlara indirilen bir uygulama sayesinde buzdolabının içerisindeki yiyecekleri, buzdolabının kapağını açmadan, telefonumuzdan görüntülememize imkân veren bu teknolojinin ne zaman satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Volkswagen Budd-e

Volkswagen Budd-e

Son dönemlerde dizel skandalıyla gündemden düşmeyen Volkswagen, CES 2016’da tanıttığı elektrikli Microbus ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İngilizce’de dost anlamına gelen “Buddy” sözcüğünden yola çıkılarak üretilen “Budd-e” isimli Microbus’in 2017’de yollarda olması bekleniyor.

101 kWh gücündeki pilleri sayesinde 190 km/s hıza kadar ulaşabilen Budd-e, hızlı şarj özelliği sayesinde 15 dakika içerisinde bataryasının yüzde 80’ini şarj edebiliyor.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
15
11
6
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TC Meriç Tensi

Bu galeriden once dunyanin en kotu logolari diye bir yerdeydim. MyFC Jaq basligini o yuzden mayfak diye okudum galiba. :D :D