Görüş Bildir
Haberler
Çernobil 30 Yılın Ardından Tehlike Saçmaya Devam Ediyor

Çernobil 30 Yılın Ardından Tehlike Saçmaya Devam Ediyor

Deniz Gök
10.03.2016 - 17:25 Son Güncelleme: 11.03.2016 - 08:55

Greenpeace çevre örgütü tarafından yapılan bir araştırma Çernobil reaktör kazasının ardından yaklaşık 30 yıl geçmesine rağmen patlamanın etkili olduğu bölgelerde insanların hala yüksek seviyede radyasyon taşıdığını ve radyasyon bulaşmış gıda ürünleri tükettiğini ortaya koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Greenpeace, Çernobil nükleer felaketinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen yerel halkların hala radyoaktif gıdayla beslendiğini açıkladı.

Küresel çevreci sivil toplum kuruluşu, Rusya, Ukrayna ve Belarus'ta yaşanan ekonomik krizler nedeniyle pek çok bölgede testlerin durdurulduğunu veya sınırlandığını, bu nedenle insanların hala tehlikeli derecede radyoaktivite içeren gıdalar tüketmeye devam ettiğini belirtti.

Grup adına yapılan bilimsel testlere göre, sezyum-137 ve stronsiyum-90 gibi önemli izotoplardan kaynaklanan radyokaktif etki azalsa da özellikle ormanlar gibi bazı alanlarda yüksek kalmaya devam ediyor.

Böylece 1986'da gerçekleşen facianın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen, bu bölgelerde yaşayan insanlar hala günlük hayatlarında radyoaktitiviteyle yakın bir şekilde temas ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26 Nisan 1986 günü Ukrayna Kiev'e bağlı Çernobil kentindeki Nükleer Güç Reaktörünün dördüncü ünitesinde meydana gelen nükleer kaza sonrasında atmosfere büyük miktarda fisyon ürünleri salınmış, bölgede yıllarca sürecek etki yaratmıştı.

Euronews ve BusinessHT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
84
17
10
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Harun Yetkin

Nükleer enerji, güçtür. Sadece Paris'te 5 tane, Fransa genelinde ise 58 tane vardır. Dünya genelinde ne kadar vardır onu araştırın. Diğer zırvalarınızıda ken... Devamını Gör

Ulaş Doğan

Azicik fizik hakkinda bilgi sahibi olsaniz ne kadar yanlis dusundugunuzun farkinda olurdunuz. nukleer santralleri acmak bakimini yapmak cok pahalidir.kapatma... Devamını Gör

the_war

Birileri de halen her hıyarım var diyene tuzu alıp koşuyor.

asiye

Nükleer reaktörlerin ve santrallerin çalışma prensiplerini internetten bulabilirsiniz millet. Daichi ve diğer nükleer santrallerde çıkan arızaya teknik olara... Devamını Gör