Çernobil 30 Yılın Ardından Tehlike Saçmaya Devam Ediyor
Greenpeace çevre örgütü tarafından yapılan bir araştırma Çernobil reaktör kazasının ardından yaklaşık 30 yıl geçmesine rağmen patlamanın etkili olduğu bölgelerde insanların hala yüksek seviyede radyasyon taşıdığını ve radyasyon bulaşmış gıda ürünleri tükettiğini ortaya koydu.
Greenpeace, Çernobil nükleer felaketinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen yerel halkların hala radyoaktif gıdayla beslendiğini açıkladı.
Küresel çevreci sivil toplum kuruluşu, Rusya, Ukrayna ve Belarus'ta yaşanan ekonomik krizler nedeniyle pek çok bölgede testlerin durdurulduğunu veya sınırlandığını, bu nedenle insanların hala tehlikeli derecede radyoaktivite içeren gıdalar tüketmeye devam ettiğini belirtti.
Grup adına yapılan bilimsel testlere göre, sezyum-137 ve stronsiyum-90 gibi önemli izotoplardan kaynaklanan radyokaktif etki azalsa da özellikle ormanlar gibi bazı alanlarda yüksek kalmaya devam ediyor.
Böylece 1986'da gerçekleşen facianın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen, bu bölgelerde yaşayan insanlar hala günlük hayatlarında radyoaktitiviteyle yakın bir şekilde temas ediyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Nükleer enerji, güçtür. Sadece Paris'te 5 tane, Fransa genelinde ise 58 tane vardır. Dünya genelinde ne kadar vardır onu araştırın. Diğer zırvalarınızıda ken... Devamını Gör
Azicik fizik hakkinda bilgi sahibi olsaniz ne kadar yanlis dusundugunuzun farkinda olurdunuz. nukleer santralleri acmak bakimini yapmak cok pahalidir.kapatma... Devamını Gör
Birileri de halen her hıyarım var diyene tuzu alıp koşuyor.
Nükleer reaktörlerin ve santrallerin çalışma prensiplerini internetten bulabilirsiniz millet. Daichi ve diğer nükleer santrallerde çıkan arızaya teknik olara... Devamını Gör