Görüş Bildir
Haberler
Cep Telefonu Kullanımı Yasaklanan Okullar Daha Başarılı

Cep Telefonu Kullanımı Yasaklanan Okullar Daha Başarılı

Onedio Medya
19.05.2015 - 19:33

Görsel: Maria Teijeiro

İçeriğin Devamı Aşağıda

Londra Ekonomi Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, öğrenciler telefon kullanımının yasak olduğu okullarda daha iyi performans gösteriyor.

Mobil teknolojinin yaygınlaşması, sağladığı avantajların yanı sıra birçok tartışma konusu da beraberinde getirmiş durumda. Bunlardan biri ise akıllı telefonların çocuklar üzerinde etkisi olarak karşımıza çıkıyor. Birçok uzman akıllı telefonların çocukların zeka gelişimine katkıda bulunduğunu ileri süren araştırmalar yapmış olsa da, bazı uzmanlar da bunun tam tersi olduğunu ve cep telefonu kullanımının eğitim performansını düşürdüğünü ileri sürüyor.

Londra Ekonomi Okulu da, telefon kullanımının çocuklar üzerinde olumsuz bir etkiye sebep olduğunu savunanlardan. Yapılan araştırmaya göre, telefon kullanımının yasak olduğu okullarda öğrencilerin performanslarında artış görüldüğü ileri sürüldü.

İngiltere’nin Birmingham, Londra, Leicester ve Manchester şehrinde bulunan okullar üzerinde yapılan araştırmaya göre, telefon kullanımının yasak olduğu okullarda 16 yaşındaki öğrenciler %6.41 oranında daha iyi performans gösteriyor. Buna göre mobil cihazlar gibi çoklu fonksiyona sahip teknoloji ürünleri, üretkenlik konusunda çocuklar üzerinde negatif etki yaratıyor.

Düşük seviyede başarı oranına sahip olan öğrencilerin telefon kullanımının yasaklanmasının ardından sınavlardaki başarılarını %14.23 oranında arttırdıkları da araştırmanın bir diğer sonucu olarak gösteriliyor. Ayrıca öğrencilerin artan bu performansının bir okul sezonunun toplam 5 gününe karşılık geldiğini de vurguluyor.

Öğrenci performansına etki eden telefonlar, birçok ülkede yasaklanmış olsa da, ABD gibi bazı bölgelerde çeşitli kısıtlamalar üzerinden öğrencilerin telefon kullanımına izin veriliyor. Ancak ortaya koyulan bu veriler, telefon kullanımının artmasıyla eğitimdeki performans düşüşünü de gözler önüne seriyor.

Hazırlanan raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
2
2
2
1