Görüş Bildir
Haberler
Çengelköy Halkına 'İstimlak' Şoku

Çengelköy Halkına 'İstimlak' Şoku

adem kara
03.07.2014 - 14:22

İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Çengelköy'deki Kuleli Mahallesi için 'Boğaz trafiği rahatlatılacak' gerekçesiyle istimlak kararı verildi. Evleri boşaltmaları istenen mahalleli, yaşam alanlarına sahip çıkacaklarını ifade etti.

Çengelköy Kuleli Yukarı Hasan Paşa semti hakkında 'Boğaz trafiğini rahatlatma' gerekçesiyle bölgede yapılacak çalışmalardan ötürü istimlak kararı çıkarıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karara göre, İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kuleli Mahallesi'nde yıkıma gidilecek.

Üsküdar Belediyesi yetkilileri, mahalle sakinlerine, bölgenin istimlak edildiğini ve evlerini 3 gün önce boşaltmaları gerektiğini bildirdi. Bunun üzerine mahalle sakinleri, evlerinin tapulu olduğunu, vergilerini ödediklerini ve böyle bir karar uygulanamayacağını ifade etti.

Malikane sahibi değil mahalleli etkilendi

Çıkmaz sokak olan Kuleli Mahallesi'nde yapılan istimlak çalışması için 'trafiği rahatlatma' gerekçesinin gerçek olmadığını söyleyen mahalleli, skandal karara '200 metre ilerimizde Hakko Ailesi'nin malikaneleri var. Yol nasıl oluyor da onları etkilemezken gariban mahalle sakinlerini yerinden ediyor?' tepkisi verdi. Mahalle sakinleri yaşam alanlarına sahip çıkacaklarını ifade etti.

(soL - Haber Merkezi) 

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/kent-gundemle...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0