Görüş Bildir
Haberler
'Cem Uzan'dan Bana Mektup Gelmedi'

'Cem Uzan'dan Bana Mektup Gelmedi'

adem kara
09.01.2014 - 11:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cem Uzan'dan Bana Mektup Gelmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın 'kumpas' iddialarının ardından hakkında çok sayıda dava olan ve Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e mektup yazarak, 'bana da kumpas kuruldu' iddiasında bulunduğu öne sürülmüştü. Ancak TBMM Başkanı Çiçek, Hürriyet'e yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı.

'Cem Uzan'dan herhangi bir mektup almadım' diyen Çiçek, son olarak Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Uzan'la görüştüğünü, yapılan toplantıda 'ödediğinden çok borcu olduğunun anlaşıldığını' vurguladı.

Çiçek'in şu saptaması da dikkat çekti:

'Cem Uzan'la yalnız görüşmemeye çok dikkat ettim. Onunla olan tüm toplantılarda, ilgili bakanlar ve ilgili kurum yöneticilerinin de olmasına özen gösterdim...'

Resmi ziyareti için yurtdışında olduğundan Cem Uzan'ın mektubuna ilişkin iddialara ancak şimdi yanıt verebildiğini de kaydeden TBMM Başkanı Çiçek, 'Cem Uzan'dan bana ulaşmış herhangi bir mektup yok' diye konuştu.

Adalet Bakanı olduğu dönemde de, Başbakan Yardımcısı olduğunda da, Cem Uzan'la görüştüğünü, bu görüşmelerin 'gizli-kapaklı görüşmeler olmadığını' vurgulayan Çiçek, bu görüşmelerde ilgili bakan ya da kurum temsilcileri bulunduğuna dikkat çekti.

Çiçek, 'Son olarak bir-iki yıl önce, tarihi tam hatırlamıyorum, Cem Uzan'la bir toplantı yaptık. O dönemde Başbakan Yardımcısıydım. Uzan beraberinde bir kişiyle gelmişti. Ben de, ilgili bakanların, sanıyorum Maliye Bakanıydı, BDDK gibi, TMSF gibi ilgili kurumların yöneticileriyle birlikte Cem Uzan'la görüştüm. Tutumunu bildiğimden yalnız görüşmemeye özen gösterdim' dedi.

'BORCU, ÖDEDİĞİNİN DÖRT KATI ÇIKTI'

Çiçek, görüşme içeriğini de şöyle açıkladı:

'Görüşmede Uzan, borcunu ödediğini ve mallarının geri verilmesini istedi. Ben de ilgili kurum temsilcilerine sordum. Baktık ki, hala ödediğinin dört katı borcu var. Dolayısıyla, mallarının iadesine ilişkin talebi kabul edilmedi.'

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0